Ο δράκος που έπλεκε λέξεις
Εικονογράφηση: Μεταλληνού, Ρένια
Υπεύθυνος επιμελητής: Τζόκα, Βασιλική
Κυκλοφορεί
ISBN: 978-960-594-105-5
Καλέντης, Αθήνα, 5/2023
1η έκδ. || Νέα
Γλώσσα: Ελληνική, Νέα
Ενιαία τιμή έως 17/11/2024
€ 16.00 (περ. ΦΠΑ 6%)
Βιβλίο, Σκληρόδετο
23 x 33 εκ., 40 σελ.
Περιγραφή
Κάποτε, ζούσε ένας δράκος που έπλεκε λέξεις και τις άφηνε να κυλούν στον ποταμό.  Έστελνε στους ανθρώπους λέξεις δροσερές, που τους ξεδιψούσαν, αλλά και λέξεις ευγνωμοσύνης, που τους γέμιζαν αγάπη. Από τότε πέρασαν πολλά χρόνια. Ο ποταμός κυλάει ακόμα και κόσμος από ανατολή και δύση έρχεται για να τον δει και να ακούσει την ιστορία του. Αν σταθείς κοντά του, μπορεί να ακούσεις τον ψίθυρό του…

Μία όμορφη παραμυθιακή αφήγηση μιας παλιάς ιστορίας που φτάνει ως τις μέρες μας. Η συγγραφέας Μαριάννα Κουμαριανού, μέσα από την ιστορία του δράκου και τους συμβολισμούς της, διηγείται σε μικρούς και μεγαλύτερους την ιστορία των παραμυθιών, των θρύλων και γενικότερα των στοιχείων της προφορικής μεταβίβασης, που αφού έγιναν ψυχαγωγία, παρηγοριά, καταγραφή, αξία, επιβίωσαν στον χρόνο για να διασώσουν θησαυρούς της παράδοσης αλλά και της καθημερινότητας των ανθρώπων.

Η συγγραφέας  εμπνεύστηκε την ιστορία της «Ο δράκος που έπλεκε λέξεις» από την επίσκεψή της στο χωριό Γλυκή της Παραμυθιάς. Η Ρένια Μεταλληνού αποτύπωσε τον τόπο και την ατμόσφαιρα του παραμυθιού με ένα πλούσιο εικονογραφικό υλικό, συνδυάζοντας στοιχεία του χθες και του σήμερα. Οι εικόνες της συμπορεύονται με τη ροή της αφήγησης για να μας ταξιδέψουν και τα δύο μέσα από την επιβλητική ομορφιά του τοπίου της ηπειρωτικής γης και του ποταμού Αχέροντα στο παρελθόν σαν έναν αναπόσπαστο σταθμό για το παρόν και το μέλλον.


Add: 2023-05-17 09:55:13 - Upd: 2023-06-12 09:23:43