Στα χρώματα της ψυχής μου
Αληθινή ιστορία
Κυκλοφορεί
ISBN: 978-618-5736-02-6
Δίον, Θεσσαλονίκη, 1/2023
Γλώσσα: Ελληνική, Νέα
Ενιαία τιμή έως 26/7/2024
€ 12.72 (περ. ΦΠΑ 6%)
Βιβλίο, Χαρτόδετο
14 x 21 εκ., 126 σελ.
Περιγραφή

Ήμουν έξι χρόνων και ο Γιάννης τρία. Αρχές καλοκαιριού. Είμαστε ακόμα στην πόλη πριν τις διακοπές στο βουνό. Η Γιόλε μας ετοιμάζει για την πρωινή μας βόλτα. Η εντολή της μαμάς ήταν σαφής. Θα πάμε στον ιστιοπλοϊκό όμιλο για αεροθεραπεία. Έτσι τη συμβούλεψε ο οικογενειακός γιατρός. Η Γιόλε όφειλε να υπακούσει. Αυτό σήμαινε πως μόλις φτάσουμε εκεί, θα μας ξεντύσει και θα μας αφήσει μόνο με το βρακάκι μας. Θα παίζαμε έτσι, ενώ τα αλλά παιδάκια θα ήταν ντυμένα.
Ένιωθα ντροπή, ταπείνωση και εξαναγκασμό. Να με ξεντύνουν και να με αφήνουν γυμνή σε δημόσιο χώρο, ενώ όλοι είναι ντυμένοι. Θυμωμένη έπαιζα μόνη μου κουτσό, για να απασχολήσω τον θλιμμένο μου εαυτό, να περάσει η ώρα και να γυρίσουμε στο σπίτι. Εκείνη τη μέρα υπέγραψα το πρώτο συμβόλαιο με τον εαυτό μου. Να μην εκτεθώ πουθενά και σε κανέναν όταν μεγαλώσω…

Γράφοντας αυτό το βιβλίο κάνω φιλότιμες προσπάθειες να σπάσω αυτό το συμβόλαιο.

«Τα απομνημονεύματα της Πανδώρας είναι βαθιά κατάδυση σε ιστορία γεμάτη δράμα, ανθεκτικότητα και ελπίδα. Ευάλωτη, με όμορφες και λιτές περιγραφές, είναι μια ειλικρινής ανασκόπηση μιας μοναχικής παιδικής ηλικίας, αγάπης, γάμων, μητρότητας, και πνευματικής αφύπνισης. Ο αναγνώστης θα αναγνωρίσει τις ανησυχίες, δοκιμασίες και εξομολογήσεις μιας σύγχρονης γυναίκας».
Σοφία Κουίδου-Giles,
Συγγραφέας του ξενόγλωσσου βιβλίου: «Επιστροφή Στη Θεσσαλονίκη»

Add: 2023-03-10 18:22:18 - Upd: 2023-03-10 18:22:18