Η δημιουργικότητα είναι επιλογή
Μετάφραση: Παπαδούδη, Δάφνη
Επιμέλεια κειμένου: Φραγκιαδάκη, Χρύσα
Κυκλοφορεί
ISBN: 978-960-645-400-4
Κλειδάριθμος, Αθήνα, 2/2023
1η έκδ.
Γλώσσα: Ελληνική, Νέα
Ενιαία τιμή έως 1/8/2024
€ 16.60 (περ. ΦΠΑ 6%)
Βιβλίο, Χαρτόδετο
14 x 21 εκ., 384 γρ., 248 σελ.
Περιγραφή

Εμπιστεύεστε αρκετά τον εαυτό σας ώστε να παρουσιάσετε στον κόσμο τη δημιουργική σας δουλειά;

Σήμερα η δημιουργικότητα είναι σημαντικότερη από ποτέ. Απαιτείται από τον καθένα και την καθεμία από εμάς να είναι δημιουργικός/-ή, να έχουμε δηλαδή την ικανότητα να παράγουμε πρωτότυπες σκέψεις κατά βούληση. Την ίδια στιγμή, επικρατεί η αντίληψη ότι η δημιουργικότητα είναι ένα δώρο, κάτι μυστηριώδες το οποίο μια μούσα χαρίζει σε ορισμένους επιλεγμένους ανθρώπους.

Ανοησίες. Η δημιουργικότητα είναι επιλογή.

Κεντρικό στοιχείο της δημιουργικότητας είναι η εμπιστοσύνη – στον εαυτό μας, στο κοινό μας και στη δουλειά μας. Δεν υπάρχει συγκεκριμένη συνταγή επιτυχίας για τη δημιουργική δουλειά. Ωστόσο, υπάρχει ένα μοτίβο που υιοθετούν όλοι οι επιτυχημένοι δημιουργικοί άνθρωποι: η αφοσίωση σε μία συνεχή πρακτική δημιουργικότητας. Με αφετηρία τα πρωτοποριακά εργαστήρια Akimbo, ο θρυλικός συγγραφέας Seth Godin καταστρώνει έναν χάρτη για το ταξίδι που επιλέγει να ακολουθήσει κάθε καλλιτέχνης, συγγραφέας, δημιουργός και επιχειρηματίας. Με το βιβλίο αυτό παροτρύνει σε δράση όλους όσοι αγωνίζονται να βρουν τη φωνή τους, να αλλάξουν την κουλτούρα και να παράγουν έργο, το οποίο να ασκεί επίδραση και να τους/τις κάνει περήφανους/-ες.

Είπαν για το βιβλίο:

«Αυτό το βιβλίο χρειάζομαι τώρα. Πρόκειται για μια εξαιρετική και συγκλονιστική παρότρυνση για δράση που απευθύνεται σε κάθε συγγραφέα, καλλιτέχνη και δημιουργό από κάθε τομέα. Διάβαζα και ξαναδιάβαζα αποσπάσματα και ένιωθα σαν να μου εξηγούσαν όλα όσα πίστευα με λόγια που δεν είχα ανακαλύψει ως τότε».
–ΡΟΖΑΝ ΚΑΣ, βραβευμένη με Grammy τραγουδίστρια-τραγουδοποιός

«Η δημιουργικότητα είναι επιλογή, είναι ένας οδηγός που θα σας βοηθήσει να βρείτε την κλίση σας και ένα εγχειρίδιο αλχημιστή για να κυνηγήσετε τα όνειρά σας».
–ΣΤΙΒΕΝ ΠΡΕΣΦΙΛΝΤ, συγγραφέας του βιβλίου Ο πόλεμος της τέχνης

«Το βιβλίο του Σεθ είναι ένα κλειδί ειδικά φτιαγμένο για να ξεκλειδώνει την πιο δημιουργική πλευρά σου. Διάβασέ το και άφησε τον εαυτό σου ελεύθερο να γίνει αυτός που πραγματικά πιστεύεις ότι είσαι».
–ΜΠΡΑΪΑΝ ΚΟΠΕΛΜΑΝ, συμπαραγωγός και συνδημιουργός της δραματικής σειράς Billions


Add: 2023-02-16 14:41:48 - Upd: 2023-03-13 10:19:09