Αγαθά στοιχειά
Κυκλοφορεί
ISBN: 978-618-84261-6-0
1η έκδ.
Γλώσσα: Ελληνική, Νέα
€ 0.00 (περ. ΦΠΑ 6%)
Ebook, PDF
174 σελ.
Περιγραφή

Κυκλοφόρησε η νέα, δεύτερη κατά σειρά, συλλογή διηγημάτων της Παναγιώτας Π. Λάμπρη, με τον τίτλο «Αγαθά στοιχειά» (Πάτρα 2022). Περιλαμβάνει δεκατέσσερα διηγήματα, των οποίων οι τίτλοι αφορούν σε ισάριθμα γυναικεία ονόματα - πρόσωπα. Η συλλογή αφιερώνεται από τη δημιουργό της «Στην αείμνηστη μητέρα της και στις άλλες αγρότισσες μανάδες, τις αγαθοδαίμονες της Ρωμιοσύνης, με ευγνωμοσύνη».

Η Παναγιώτα Π. Λάμπρη, έχοντας γαλουχηθεί με τις αξίες ανθρώπων του μόχθου, νιώθει συχνά την ανάγκη να επιστρέφει στις μνήμες της και να τους τιμά μέσω της γραφής της. Σ’ αυτή τη συλλογή αποτίνει φόρο τιμής στις γυναίκες, αν και δεν απουσιάζουν από τα αφηγήματά της οι άνδρες. Έτσι, πλάθονται οι ζωές γυναικών, για τις οποίες δίνεται το ακόλουθο στίγμα στο οπισθόφυλλο του βιβλίου: «Οι ΓΥΝΑΙΚΕΣ! Ως γιαγιάδες, ως μανάδες, ως κόρες, ως αγαπημένες, ως στυλοβάτες της οικογένειας και της κοινωνίας, ως…

Οι ΓΥΝΑΙΚΕΣ της καρδιάς μου που ανάστησαν γενιές και γενιές μέσα σε μύριες δυσκολίες χωρίς να βαρυγκωμήσουν!

Οι ΓΥΝΑΙΚΕΣ που κινούνται ως άλλες ξωθιές μέσα στη συλλογή διηγημάτων μου με τον τίτλο «Αγαθά στοιχειά» καλούν τον αναγνώστη να γίνει μέρος της ζήσης τους κι αυτές, ωσεί παρούσες, θα του ανοίξουν την καρδιά και θα του μιλήσουν για την ενδιαφέρουσα και, όχι σπάνια, πικρή ζωή τους.»


Add: 2023-01-18 13:00:46 - Upd: 2023-01-18 13:00:46