Εβίν - Το χρυσό κουβάρι - Χορεύετε ένα ταγκό;
Κυκλοφορεί
ISBN: 978-618-85862-3-9
Θαρσώ, Αθήνα, 11/2022
Γλώσσα: Ελληνική, Νέα
€ 6.36 (περ. ΦΠΑ 6%)
Βιβλίο, Χαρτόδετο
14 x 21 εκ., 68 σελ.
Περιγραφή

ΕΒΙΝ: Μια κούκλα βιτρίνας συντροφεύει τις νυχτερινές περιπλανήσεις και εξομολογήσεις του Κούρδου πρόσφυγα, που έφυγε από την πατρίδα του και ήρθε στην Ελλάδα, για να σωθεί από τις διώξεις των Τούρκων. Ζει μόνος και βουλιάζει καθημερινά στις μνήμες της βασανισμένης ζωής που άφησε πίσω του και νοσταλγεί τη ζεστασιά μιας οικογένειας που έχασε. Μια σημερινή ιστορία προσφυγιάς και η μνήμη μιας όμοιας δικής μας πριν μερικά χρόνια.
ΤΟ ΧΡΥΣΟ ΚΟΥΒΑΡΙ: Η ανάπηρη Λουκία μιλάει στην παιδική της κούκλα για όλα όσα τη βασανίζουν. Ζει με την Όλγα την ξαδέρφη της, και μετά από μια απόπειρα αυτοκτονίας της έμεινε καθηλωμένη στην καρέκλα, να κοιτάει τη ζωή από το παράθυρό της συντροφιά με την κούκλα της τη Λίνα. Ώσπου, γνωρίζοντας ένα μυστικό αποφάσισε να εκδικηθεί την ξαδέρφη της για τον πόνο που της είχε προκαλέσει.
ΧΟΡΕΥΕΤΕ ΕΝΑ ΤΑΓΚΟ;: Ένας φοιτητής που ακολουθεί τα όνειρα του πατέρα του και σπουδάζει μαθηματικός μπλέκει με ουσίες για να διώξει τον πόνο της εγκατάλειψής του από τη μάνα, τη γιαγιά, τον πατέρα και την αγαπημένη του Μαρία. Αφηγείται σε μια δημοσιογράφο την πορεία του έως εδώ και προτού τελειώσει η συνέντευξή του στην τηλεόραση, της προ-
τείνει να χορέψουν ένα ταγκό.


Add: 2023-01-16 11:20:37 - Upd: 2023-01-16 11:20:47