Νικηταράς - ήρως και ύβρις
Κυκλοφορεί
ISBN: 978-960-651-060-1
Βεργίνα, Αθήνα, 12/2022
1η έκδ. || Νέα
Γλώσσα: Ελληνική, Νέα
Ενιαία τιμή έως 29/6/2024
€ 10.00 (περ. ΦΠΑ 6%)
Βιβλίο, Χαρτόδετο
14 x 21 εκ., 109 γρ., 56 σελ.
Σύντομη περιγραφή
Το χρονικό ενός ήρωα, του Νικήτα Σταματελόπουλου, γνωστότερου ως «Νικηταράς ο Τουρκοφάγος», ο οποίος ήταν οπλαρχηγός και ηγετική μορφή της Ελληνικής Επανάστασης του 1821, από την παιδική του ηλικία έως τον θάνατό του, με δρώμενα από μάχες που πρωτοστάτησε και διακρίθηκε Δερβενάκια, Βαλτέτσι, Δολιανά και Βέρβενα, Τριπολιτσά, Αράχωβα, Αγιονόρι...
Περιγραφή

Τοχρονικό ενός ήρωα, του Νικήτα Σταματελόπουλου, γνωστότερου ως «Νικηταράς ο Τουρκοφάγος», ο οποίος ήταν οπλαρ-

χηγός και ηγετική μορφή της Ελληνικής Επανάστασης του 1821, από την παιδική του ηλικία έως τον θάνατό του, με δρώμενα από μάχες που πρωτοστάτησε και διακρίθηκε (Δερβενάκια, Βαλτέτσι, Δολιανά και Βέρβενα, Τριπολιτσά, Αράχωβα, Αγιονόρι, Μεχμέταγα και πολλές άλλες).

Τα δρώμενα της ζωής του, όπως εξελίχθηκαν και μετά την απελευθέρωση της Πατρίδας: την παρασημοφόρησή του και

τους τίτλους που του απονεμήθηκαν, την ανιδιοτέλειά του στην προσφορά υλικών αγαθών για την ενίσχυση του αγώνα, την κατάσχεση της περιουσίας του και την άρνηση του Ελληνικού Κράτους για βοήθεια. Την άδικη κατηγορία εναντίον του για δήθεν συνωμοσία κατά του βασιλιά Όθωνα από κάποιους ξενοκράτες και ξενόδουλους, την φυλάκισή του στις φυλακές του Παλαμηδίου και της Αίγινας με τα βασανιστήρια που υπέστη, παρά την εν τέλει αθώωσή του, έως την εξασθένιση της υγείας του που είχε σαν αποτέλεσμα να αρρωστήσει από διαβήτη και να τυφλωθεί, καθώς και τον θάνατο της κόρης του, που πέθανε στα χέρια του πατέρα της, αφού πρώτα είχε χάσει τα λογικά της από τη στεναχώρια της.

Ακολουθεί ο πλήρης εξευτελισμός του ήρωα και η στέρηση σύνταξης με συνέπεια την επαιτεία. Το ενδιαφέρον Ρώσου πρέσβη γίνεται η αιτία να δικαιωθεί εν μέρει από το ελλαδικό κράτος έστω και με καθυστέρηση και εκτός των τίτλων που του   απένειμε, του εξασφάλισε μία μικρή σύνταξη και οικία στον Πειραιά όπου διαδραματίζεται το τέλος της ζωής του στα χέρια της πολυαγαπημένης του συζύγου.   

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ

Η Ζαχαρούλα Παπαδάκη γεννήθηκε στη Σπάρτη, αλλά μεγάλωσε, σπούδασε και έζησε στην Αθήνα.

Υπήρξε πιστοποιημένο στέλεχος στην ALPHA BANK σε επιτελικές θέσεις και διετέλεσε Περιφερειακή Διευθύντρια έως το 2017.

Διαθέτει πιστοποιητικό επαγγελματικής επάρκειας με την ειδικότητα παροχής Επενδυτικού Συμβούλου από την Τράπεζα της Ελλάδος και το Διοικητικό Συμβούλιο της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς. 

Κάτοχος πιστοποιητικών σπουδών Διοίκησης Πωλήσεων Coaching, Management - Διοίκησης Στελεχών, life Coaching, κ.λπ. Κάτοχος πιστοποιητικού προγράμματος του Εργαστηρίου Δημιουργικής Γραφής με θεματική ενότητα Σενάριο: Γράφοντας για την τηλεόραση της «ΙΑΝΟΣ ΑΕ» & σεμινάρια υποκριτικής στο σύστημα Στανισλάβσκι  και Συναισθηματική Νοημοσύνη Σχολής «Actors in Action».

Έχει φοιτήσει ως ερασιτέχνης ηθοποιός στη Δραματική Σχολή του Πειραϊκού Συνδέσμου, στην ίδια σχολή συμμετείχε σε διαγωνισμό ζωγραφικής όπου και κέρδισε υποτροφία.

Μετά από μια επιτυχημένη επαγγελματική σταδιοδρομία αφιερώθηκε αποκλειστικά στην  τέχνη με την οποία ασχολείτο, ερασιτεχνικά, ανέκαθεν. Δηλαδή συγγραφή κειμένων, δημιουργική σκέψη, στιχουργική, ποίηση, θέατρο και ζωγραφική.ι

Τον Δεκέμβριο του 2021 στην τελετή απονομής βραβείων θεατρικών έργων, προσκλήθηκε από την Ένωση Σεναριογράφων Ελλάδος και απένειμε το Α΄ βραβείο θεατρικού έργου.

Τον Μάρτιο 2022 διακρίθηκε στον 3ο πανελλήνιο Διαγωνισμό Συγγραφής Στίχου της Ένωσης Σεναριογράφων Ελλάδος, με το πρώτο βραβείο στίχου για τον ενιαίο κύκλο τραγουδιών «ΑΓΓΕΛΟΙ».

     


Add: 2023-01-15 22:19:12 - Upd: 2023-11-03 14:41:10