Η Ηγεσία στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση
Κυκλοφορεί
ISBN: 978-618-5434-94-6
1η έκδ. || Νέα
Γλώσσα: Ελληνική, Νέα
Ενιαία τιμή έως 3/7/2024
€ 3.72 (περ. ΦΠΑ 24%)
Ebook, PDF
166 σελ.
Σύντομη περιγραφή
Στόχος της παρούσης εργασίας είναι να περιγράψει τα χαρακτηριστικά του ρόλου του διευθυντή στις σύγχρονες προκλήσεις. Πόσο και ποιες πρακτικές ηγεσίας του διευθυντή σχολείου, μπορούν να επηρεάσουν την ποιότητα του εκπαιδευτικού έργου σε επίπεδο σχολικής μονάδας;
Περιγραφή

Μέσα από τις συνεντεύξεις των διευθυντών και εκπαιδευτικών αντλούνται στοιχεία για την ποιότητα του εκπαιδευτικού έργου για τα σχολεία σήμερα και τον ρόλο που διαδραματίζει ο διευθυντής της κάθε σχολικής μονάδας. Αν ληφθεί υπόψη ότι τις τελευταίες δεκαετίες οι κοινωνικές, πολιτικές και οικονομικές μεταβολές στην Ελλάδα αλλά και στο διεθνή χώρο, δεν άφησαν ανεπηρέαστες τις εξελίξεις στον χώρο της εκπαίδευσης τότε θα πρέπει δοθεί βαρύτητα στην εκπαίδευση και στην κατάρτιση των νέων, ώστε να αποκατασταθεί μακροπρόθεσμα η οικονομική ανάπτυξη.

Τα αποτελέσματα της έρευνας δείχνουν πως η βελτίωση της ποιότητας και της αποτελεσματικότητας της παρεχόμενης εκπαίδευσης κάθε χώρας αναδεικνύεται  ως ένας από τους κυριότερους στρατηγικούς στόχους για τη χώρα και γενικά για όλες τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Δυστυχώς, όμως, η Ελλάδα κατατάσσεται συμφώνα με έρευνες στις τελευταίες θέσεις.

Οι απαντήσεις των δασκάλων και των διευθυντών συμφωνούν σε ένα κυρίως πόρισμα: ότι η ηγεσία και η διοίκηση ενός σχολείου αποτελούν σημαντικό παράγοντα για την ποιότητα του εκπαιδευτικού έργου. Ο διευθυντής είναι το πρόσωπο που παίζει τον καθοριστικό ρόλο για την ομαλή και επιτυχημένη λειτουργία του κάθε σχολείου.


Add: 2023-01-09 22:17:06 - Upd: 2024-01-12 18:27:54