Ευρωπαϊκή Ένωση: Από την Παγκόσμια Υγειονομική Κρίση στον πόλεμο της Ουκρανίας
Μια Φιλόδοξη πρόταση για τη Δημοκρατία, το Διάλογο και τη Δημόσια Διπλωματία
Κυκλοφορεί
ISBN: 978-618-204-271-7
Επίκεντρο, Θεσσαλονίκη, 12/2022
1η έκδ. || Νέα
Γλώσσα: Ελληνική, Νέα
€ 8.49 (περ. ΦΠΑ 6%)
Ebook, EPUB
232 σελ.
Περιγραφή

Η πανδημική κρίση και ο Ρωσο-Ουκρανικός πόλεμος απέδειξαν ότι οι ευρωπαϊκές κοινωνίες είναι εξαιρετικά ευάλωτες. Υπάρχει και αμφισβήτηση. Είναι σημαντικό να το αναγνωρίσει αυτό κανείς.

Σήμερα, η πραγματική πρόκληση της ΕΕ είναι η ανάπτυξη καινοτόμων διαδικασιών συζήτησης, συγκέντρωσης πληροφοριών και διάχυσής τους, με στόχο να αυξηθεί όχι μόνο το ενδιαφέρον των πολιτών για την ευρωπαϊκή ολοκλήρωση, αλλά και να ενισχυθεί η βούλησή τους για βιώσιμες λύσεις στα σημερινά θεμελιώδη πολιτικά, κοινωνικά και οικονομικά προβλήματα.

Εάν αυτό, μέσα σε ένα ευρωπαϊκό και παγκόσμιο περιβάλλον που ήδη έχει αλλάξει και θα αλλάξει προς το ανταγωνιστικότερο, επιθετικότερο και περισσότερο αβέβαιο, δεν είναι σοβαρός λόγος για την ενίσχυση της βιωσιμότητας και της ανθεκτικότητας της ΕΕ, τότε δεν θα βρεθεί άλλος.

Ο Χρήστος Α. Φραγκονικολόπουλος είναι Καθηγητής Διεθνών Σχέσεων & ΜΜΕ, κάτοχος της Έδρας Jean Monnet (2016-19, 2020-2023), Αναπληρωτής Πρόεδρος και Διευθυντής του Αγγλόφωνου Μεταπτυχιακού Προγράμματος “Digital Media, Communication and Journalism” του Τμήματος Δημοσιογραφίας & ΜΜΕ του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Έχει σπουδάσει Ιστορία και Πολιτικές Επιστήμες (ΒΑ Hons) στο University of Kent (Μεγάλη Βρετανία) και είναι κάτοχος Μ.Phil και PhD στις Διεθνείς Σχέσεις του ίδιου πανεπιστημίου. Είναι συγγραφέας, συν-συγγραφέα και συν-επιμελητής 15 βιβλίων και έχει δημοσιεύσει περισσότερα από 60 κείμενα σε συλλογικούς τόμους και επιστημονικά περιοδικά της Ελλάδας και του εξωτερικού.


Add: 2023-01-05 15:47:32 - Upd: 2023-05-29 13:13:38