Διοίκηση Υπηρεσιών
Κυκλοφορεί
ISBN: 978-618-5456-85-6
Φίλντισι, Παπάγου, 12/2022
1η έκδ. || Νέα
Γλώσσα: Ελληνική, Νέα
Ενιαία τιμή έως 1/12/2027
€ 16.96 (περ. ΦΠΑ 6%)
Βιβλίο, Χαρτόδετο
14 x 21 εκ., 368 σελ.
Σύντομη περιγραφή
Σκοπός του βιβλίου αυτού είναι να αποτελέσει μια μικρή συμβολή στην επιστημονική προσέγγιση γύρω από τα μείζονα θέματα της σύγχρονης διοίκησης και τις προκλήσεις της νέας εποχής.
Περιγραφή

Σκοπός του βιβλίου αυτού είναι να αποτελέσει μια μικρή συμβολή στην επιστημονική προσέγγιση γύρω από τα μείζονα θέματα της σύγχρονης διοίκησης και τις προκλήσεις της νέας εποχής. Για το λόγο αυτό αναφέρονται κατ’ αρχήν οι βασικές αρχές διοίκησης, χωρίς να αναλυθούν διεξοδικά οι έννοιες, οι λειτουργίες και τα εργαλεία του μάνατζμεντ, καθότι καταβάλλεται προσπάθεια να αποτυπωθούν προτάσεις για μια σύγχρονη διακυβέρνηση στο δημόσιο και στον ιδιωτικό τομέα με βάση τις σημερινές ανάγκες και τα διακυβεύματα του αύριο. 

Το νέο τοπίο που δημιούργησε η υγειονομική κρίση, αλλά και η πολεμική σύγκρουση στην Ουκρανία, με συνακόλουθη την ενεργειακή και επισιτιστική κρίση και εμφανή αποτυπώματα στην παγκοσμιοποίηση αλλά και στην εφοδιαστική αλυσίδα, μας υποχρεώνει να βάλουμε νέες προτεραιότητες. 

Η επαναφορά αρχών και αξιών που τρέφουν διαχρονικά τις ελπίδες, έστω και με επαναλαμβανόμενες διαψεύσεις, για μια δίκαιη, δημιουργική και ευδαίμονα κοινωνία, στην οποία αξίζει να ζει ο άνθρωπος συνδιαμορφώνοντας το κοινό του μέλλον, είναι αυτό που θα γεννήσει τη νέα ελπίδα. 

Σε αυτό το πλαίσιο, κεντρικό ρόλο διαδραματίζει το περιβάλλον στο οποίο ζούμε και η ραγδαία επιδεινούμενη κατάστασή του, η οποία δεν αφήνει περιθώρια αισιοδοξίας, γι’ αυτό αν θέλει η παγκόσμια κοινότητα να προσφέρει κάτι θα πρέπει να ξεκινήσει από αυτό. 

Κύρια αιτία αποτελεί ο καταστροφικός ανταγωνισμός και η υπεράντληση/ υπερεκμετάλλευση των φυσικών πόρων, που σκοπεί στην υπερ-συσσώρευση πλούτου, δια του αναίτιου και αδιέξοδου καταναλωτισμού. 

Η απάντηση σε αυτή τη δυσοίωνη προοπτική δεν μπορούν να είναι τα ημίμετρα και τα ευχολόγια αλλά τα μέτρα «εκπαίδευσης» της κοινωνίας να λειτουργεί με τελείως άλλο πρότυπο από το σημερινό. 

Η αρχή γι’ αυτή την προοπτική μπορεί να είναι «ο λόγος». 

Ο λόγος, με την έννοια της παρέμβασης και της συμμετοχής των ατόμων και της οργανωμένης κοινωνίας, κυρίως στα μείζονα ζητήματα που τον αφορούν, αλλά ακόμη και στα ελάσσονα, τοπικού ή μερικού ενδιαφέροντος. 

Ο λόγος, με βάση τις πανανθρώπινες αξίες και με γνώμονα τη διατήρηση της ζωής με το βλέμμα στραμμένο στο μέλλον και τη βιωσιμότητα των επόμενων γενεών. 

Να σταματήσουμε άμεσα να καταναλώνουμε το μερίδιο των πόρων που ανήκουν στις μελλοντικές γενιές, δεν μπορεί σήμερα να είναι ένα ακόμη σύνθημα, αλλά η απόλυτη και η μόνη προτεραιότητα. 

Με γνώμονα τα προαναφερόμενα, παρατίθενται κείμενα που αφορούν τη διοίκηση υπηρεσιών σε γενικό πλαίσιο, με προτάσεις για τη σύγχρονη διακυβέρνηση στη χώρα μας, δίνοντας έμφαση στους τρόπους εφαρμογής της, αληθινά, συμμετοχικής δημοκρατίας. 

Επίσης, σχετική αρθρογραφία και αποσπάσματα συγγραμμάτων επί διοικητικών θεμάτων που αφορούν τη χώρα, με οργανωτικό πρότυπο την Ελληνική Αστυνομία και τη Δημοτική Αστυνομία και παρουσίαση βασικού στρατηγικού σχεδίου για τη βελτίωση της λειτουργικότητας των συναρμόδιων υπηρεσιών που έχουν ως αντικείμενο, την αντιμετώπιση του παραεμπορίου. (από τον Πρόλογο της έκδοσης)


 Ο Βασίλης Μαστρογιάννης γεννήθηκε στο Κουμαρίτσι Φθιώτιδας και διέμεινε διαδοχικά μέχρι την ενηλικίωσή του στο Γοργοπόταμο, Λαμία και Ν. Κρίκελλο. Σήμερα, ζει στην Αθήνα.

Είναι πτυχιούχος Νομικής του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου και Δημόσιας Διοίκησης του Παντείου.

Κατέχει Μεταπτυχιακό και Διδακτορικό Δίπλωμα στο Δημόσιο Δίκαιο.

Από το 2017 διδάσκει στο Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο (Διοίκηση Επιχειρήσεων και Οργανισμών, Δημόσια Διοίκηση) και τα τελευταία 15 χρόνια στην Αστυνομική Ακαδημία.

Εργάστηκε στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, σε διάφορες περιοχές της Επικράτειας και στην Αθήνα.

Διετέλεσε, επί τέσσερα χρόνια, επικεφαλής του Συντονιστικού Κέντρου για την Εποπτεία της Αγοράς και την Αντιμετώπιση Παραεμπορίου του Υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης. 

 Συμμετείχε στην Επιστημονική «Επιτροπή Πανούση», που συγκρότησε η ΠΕΔ Στερεάς, για την Ίδρυση του «Δελφικού Πανεπιστημίου» Στερεάς.

Έχει γράψει επιστημονικά άρθρα σε ελληνικά περιοδικά, όπως την ‘Επιθεώρηση Δημοσίου Δικαίου’ τον ‘Συνήγορο’, την ΄Ποινική Δικαιοσύνη` και τη ΄Διοικητική Δίκη΄, σχετικά με την Τοπική Αστυνόμευση, τις Μεταρρυθμίσεις στη Δημόσια Διοίκηση, το Παραεμπόριο, τη Διοίκηση Υπηρεσιών, την Ενδοοικογενειακή Βία κ.α.

Αρθρογραφεί σε ειδησεογραφικές έγκριτες ιστοσελίδες και σε εφημερίδες.

Είναι παντρεμένος με την Αλεξάνδρα Παπαθωμά κι έχουν μία κόρη, τη Βάλια. 

Άλλα έργα του ιδίου: 

-Δημοτική Αστυνόμευση 2019

-Το Ποτάμι της Σιωπής (μυθιστόρημα) 2018

-Με περίσκεψη 2020

    -Ανυπότακτη ψυχή 2021


Add: 2023-01-02 18:48:19 - Upd: 2024-01-14 20:46:42