Συνταγματικό Δίκαιο, 3η έκδοση
Κυκλοφορεί
ISBN: 978-960-648-582-4
Είδος έκδοσης: Νέα
Γλώσσα: Ελληνική, Νέα
€ 65.00 (περ. ΦΠΑ 6%)
Βιβλίο, Σκληρόδετο
17 x 24 εκ., 845 σελ.
Περιγραφή

Η νέα έκδοση του έργου παρουσιάζεται ενημερωμένη με τη νεότερη νομολογία και εμπλουτισμένη με την προσθήκη ενός νέου κεφαλαίου για τα δικαστήρια (άρθρα 87-100 Συντ.), αλλά και επιλογής ειδικής (ελληνικής) βιβλιογραφίας στο τέλος κάθε παραγράφου. Η ενημέρωση του έργου, σε συνδυασμό με την προσθήκη του νέου κεφαλαίου και των πινάκων βιβλιογραφίας, αναπόφευκτα οδήγησαν σε μεγάλη αύξηση του αριθμού των σελίδων.

Κατά τα άλλα, πάντως, τα βασικά χαρακτηριστικά του έργου, η συστηματική δομή του και ο κατανοητός τρόπος γραφής παραμένουν αναλλοίωτα. Το περιεχόμενο του βιβλίου καλύπτει το σύνολο της ύλης του «οργανωτικού» συνταγματικού δικαίου: Έννοια και λειτουργίες του Συντάγματος–Συντακτική και αναθεωρητική εξουσία–Συνοπτική ελληνική συνταγματική ιστορία–Εγγυήσεις τηρήσεως του Συντάγματος–Σχέση διεθνούς και εσωτερικού δικαίου–Σύνταγμα και ευρωπαϊκή ενοποίηση–Θεμελιώδεις συνταγματικές αρχές ή οργανωτικές βάσεις του πολιτεύματος–Όργανα του κράτους.

Όπως σημειώνει ο ίδιος ο συγγραφέας στον πρόλογό του, πρόκειται για έργο συνειδητά «αιρετικό», σε κάποιο βαθμό, το οποίο αμφισβητεί σε πολλά σημεία τόσο την ορθότητα ορισμένων παραδοσιακών θεωρητικών παραδοχών, όσο και την ευστοχία κάποιων νομολογιακών λύσεων που δόθηκαν σε καίρια ζητήματα του συνταγματικού βίου της χώρας μας, παρακινώντας έτσι τον αναγνώστη σε παραπέρα κριτική εμβάθυνση.

Σχετιζόμενα προϊόντα

Add: 2022-11-01 15:45:10 - Upd: 2022-11-01 15:45:10