Ένας Μικρός Κιμωλίστας
Εικονογράφηση: Arkova, Mateya
Κυκλοφορεί
ISBN: 978-618-86222-0-3
Weaving Waves Publications, Πάτρα, 8/2022
2η έκδ. || Νέα
Γλώσσα: Ελληνική, Νέα
€ 15.00 (περ. ΦΠΑ 6%)
Βιβλίο, Χαρτόδετο
22 x 28 εκ., 338 γρ., 64 σελ.
Σύντομη περιγραφή
Η διακίνηση του τίτλου γίνεται απο τα βιβλιοπωλεία,"Σϊμος" και "Τσιγαρίδας"
Περιγραφή

Στο γαλαζοπράσινο παράδεισο της Κιμώλου βρίσκεται για πρώτη φορά ο μικρός Φαίδωνας. Έχοντας παρέα τρείς φίλους Κιμωλιάτες σύντομα ο θαυμασμός του μετατρέπεται σε αγάπη για την Κίμωλο αλλά και το σμαραγδένιο νησί της Πολυαίγου.  

Η μυθοπλασία και η πραγματικότητα συναντούν μαζί με το Φαίδωνα τους νησιώτες του παρελθόντος που έχουν αφήσει το στίγμα τους στην Κίμωλο. Μέσα από τις αφηγήσεις  πραγματικών και συνάμα αστείων  περιστατικών μας παρουσιάζει  την ιστορία  του Κυκλαδίτικου νησιού, τα Κιμωλιάτικα έθιμα, τις μοναδικές παραλίες, το Μεσαιωνικό  Κάστρο, τις εκκλησίες, την σπάνια χλωρίδα και πανίδα, τις μέλισσες, τα κρινάκια της θάλασσας και τα κρίταμα,  τα φωκάκια, τις θαλάσσιες χελώνες και μας υπενθυμίζει την προστασία του περιβάλλοντος.

Ο ήρωας μας γνωρίζοντας  την Μπέμπα της Αλυκής, τον Καπετάν Αυγουστή με το τρεχαντήρι του, τον Καπετάν Χειμώνα, το Φώτη με το Cine Καλησπερίτη, τη Λένα και τον Κώστα τους παραγωγούς μελιού, μας μεταφέρει την αυθεντικότητα των νησιωτών στην Αρζαντιέρα των Κυκλάδων

Το βιβλίο « Ένας μικρός Κιμωλίστας» γράφτηκε με την συνδρομή των κατοίκων και της Εθελοντικής Ομάδας Κιμώλου «Κιμωλίστες» ΑΜΚΕ με σκοπό την γνωριμία με την Κίμωλο και τη διατήρηση της Κιμωλιάτικης παράδοσης. Η  εικονογράφηση είναι το αποτέλεσμα της συνεργασίας με τον κ. Φώτη Μαρινάκη, της συγγραφέως και της εικονογράφου Mateya Arkova.

Τυρκουάζ κρυστάλλινα νερά,

βότσαλα χρωματιστά,

άγρια κατσίκια στα βράχια

κι αρμυρίκια για σκιά.

Παιχνιδίζουν οι φώκιες στο νερό,

γλιστράνε στο γαλαζοπράσινο βυθό,

σαν τούλι διάφανο κυανό.

Λιγοστά τα δέντρα, ριζωμένα

πάνω σε βράχια απόκρημνα

αντίκρυ σ’ έναν ήλιο καυτό.

Ζαφειρένια τα κύματα

κυλούν αργά, αγκαλιάζουν

τα βότσαλα και την σιμιγδαλένια αμμουδιά.


Add: 2022-10-31 13:27:40 - Upd: 2023-11-22 12:29:25