Οι γυάλινοι fίλοι
Μια ζωή μέσα από το φέισμπουκ
Κυκλοφορεί
ISBN: 978-618-204-188-8
Επίκεντρο, Θεσσαλονίκη, 9/2022
1η έκδ.
Γλώσσα: Ελληνική, Νέα
Ενιαία τιμή έως 31/3/2033
€ 9.00 (περ. ΦΠΑ 6%)
Βιβλίο, Χαρτόδετο
14 x 21 εκ., 176 σελ.
Περιγραφή

Πρό­σφα­τα απέ­κτη­σε φί­λους στο φέ­ι­σμπουκ. Ένα σω­ρό αν­θρώ­πους που τους έχει κα­θη­με­ρι­νά κο­ντά της, αρ­κεί να πα­τή­σει ένα κου­μπί. Τους έχει βα­φτί­σει γυ­ά­λι­νους φί­λους, αφού τους βλέ­πει μέ­σα από το γυ­α­λί. Οι πε­ρισ­σό­τε­ροι της είναι άγνω­στοι, υπάρ­χουν όμως ανά­με­σά τους και φί­λοι, άν­θρω­ποι με σάρ­κα και οστά, που μα­ζί τους έζη­σε κα­τα­στά­σεις σε δι­α­φο­ρε­τι­κές φά­σεις της ζω­ής της. Μέ­σα από αυτούς, που τώ­ρα είναι φί­λοι της στο φέ­ι­σμπουκ, θυ­μά­ται και δε­κά­δες άλ­λους αν­θρώ­πους που πέ­ρα­σαν από τη ζωή της και πολ­λοί δεν ζουν πια.

Θυ­μά­ται τους χώ­ρους που έζη­σε, τα σπί­τια, τις γει­το­νι­ές, τα σχο­λεία που μα­θή­τευ­σε, τα τα­ξί­δια της. Ακό­μα, από τις πα­λι­ές φω­το­γρα­φί­ες που ανε­βά­ζει θυ­μά­ται και αυτήν την ίδια, πώς ήταν τό­τε, τα φο­ρέ­μα­τα που φο­ρού­σε, τα χτε­νί­σμα­τά της, ως και εκεί­νο το κο­κα­λά­κι που έβα­ζε στα μαλ­λιά της όταν ήταν μα­θή­τρια στο Γυ­μνά­σιο και της έφερ­νε πο­νο­κέ­φα­λο κα­θώς της έσφιγ­γε τους κρο­τά­φους, τις τε­ρά­στι­ες κορ­δέ­λες που της έδε­ναν στα μαλ­λιά της πα­λι­ό­τε­ρα στο Δη­μο­τι­κό, τα φου­λά­ρια που φο­ρού­σε στο λαι­μό φοι­τή­τρια.Θυ­μά­ται ένα πο­λύ όμορ­φο με­τα­ξω­τό σε φω­τει­νό πρά­σι­νο χρώ­μα, τα βι­βλία που­δι­ά­βα­σε και αγά­πη­σε, που κά­ποια τα έχει ακό­μα, προ­σπα­θεί να ξα­να­ζή­σει τα δυ­να­τά συ­ναι­σθή­μα­τα της εφη­βεί­ας της-από­λυ­τη χα­ρά και με­τά κα­τα­βα­ρά­θρω­ση στα πιο σκο­τει­νά και άρα­χλα βά­θη.

Η Στέφη Κόρτη- Κόντη είναι Θεσσαλονικιά, αν και γεννήθηκε στην Αθήνα. Φοίτησε στο Α΄ Γυμνάσιο Θηλέων Θεσσαλονίκης και στη Φιλοσοφική Σχολή του ΑΠΘ στο Τμήμα Ιστορίας και Αρχαιολογίας, από όπου αποφοίτησε το 1965. Έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης στην Κλασική Αρχαιολογία. Εργάστηκε στο Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης και ως καθηγήτρια στα σχολεία της Φιλεκπαιδευτικής Εταιρείας στην Αθήνα και την Θεσσαλονίκη και στη συνέχεια ως βοηθός του Καθηγητή Μανόλη Ανδρόνικου στο Πανεπιστήμιο, από όπου αφυπηρέτησε ως επίκουρη καθηγήτρια το 2008. Παράλληλα ασχολείται με την λογοτεχνία.


Add: 2022-09-29 16:54:36 - Upd: 2022-09-29 16:54:36