Οι Δάσκαλοι του Μεγάλου Αλεξάνδρου
Οι προσωπικότητες που διαμόρφωσαν τον χαρακτήρα του Βασιλιά των Μακεδόνων
Κυκλοφορεί
ISBN: 978-618-5298-50-0
Γλώσσα: Ελληνική, Νέα
€ 13.30 (περ. ΦΠΑ 6%)
Βιβλίο, Χαρτόδετο
14 x 21 εκ., 184 σελ.
Περιγραφή

Όλοι γνωρίζουµε πως ο Μέγας Αλέξανδρος είχε για δάσκαλό του τον φιλόσοφο Αριστοτέλη. Αυτό που δεν είναι ιδιαίτερα γνωστό, είναι πως ο Σταγειρίτης δεν ήταν ο µοναδικός εκπαιδευτής του µεγάλου στρατηλάτη.

Πολλές και σηµαντικές ήταν οι προσωπικότητες που γαλούχησαν τον µελλοντικό βασιλιά της Μακεδονίας. Ξεκινώντας από την ίδια τη µητέρα του την Ολυµπιάδα, η οποία και µπόλιασε στον γιο της το θρησκευτικό πνεύµα, να αγαπά τους θεούς όπως και να εκτιµά τις µυστηριακές λατρείες της Ανατολής.

Ο δε Φίλιππος, ενίσχυσε τη φιλοµάθεια του γιου του καλώντας στη βασιλική αυλή µια σειρά από σπουδαίους διδασκάλους. Όπως ο Λυσίµαχος από την Ακαρνακία που έθεσε τις βάσεις της ελληνικής παιδείας στον νεαρό Αλέξανδρο. Τη µουσική παιδεία του είχε αναλάβει ο Λεύκιππος ο Λήµνιος. Τα πρώτα µαθηµατικά τα διδάχτηκε από τον Μινεκλή από τη Θράκη που ήταν επίσης µαθητής του Πλάτωνα. Εκπαιδευτής του στην οπλοµαχία αποτέλεσε ο Λαµψάκης. Και φυσικά ο πανεπιστήµονας Αριστοτέλης που διεύρυνε το πνεύµα του.

Το βιβλίο αυτό εξετάζει το άγνωστο εκείνο κεφάλαιο της ζωής του Αλέξανδρου που επιβεβαιώνει πως ο χαρακτήρας ενός ατόµου είναι οι άνθρωποι που τον ενέπνευσαν.


Add: 2022-08-10 10:20:33 - Upd: 2022-09-01 17:09:13