Σκέψεις μιας ανύπανδρης κόρης
Σκέψεις μιας ανύπανδρης κόρης (τίτλος πρωτοτύπου)
Κυκλοφορεί
ISBN: 978-618-5444-37-2
OpenBook.gr, Ηράκλειο Κρήτης , 2022
Γλώσσα: Ελληνική, Νέα
Γλώσσα πρωτοτύπου: Αγγλικά
Ebook, EPUB
78 σελ.
Περιγραφή

Σοφός εραστής, όπως και καλός μάγειρας, είναι αυτός που ξέρει πότε έχει σβήσει η φωτιά.

Παράξενο πόσο πρόθυμα ένας άνδρας πληρώνει στον δικηγόρο του πεντακόσια δολάρια για να λύσει έναν γάμο όταν τσιγκουνεύτηκε να πληρώσει πενήντα δολάρια στον παπά που τον τέλεσε.

Τίποτα δεν μπορεί να ξεπεράσει τη χάρη και την τρυφερότητα στον τρόπο που οι άνδρες ερωτοτροπούν –στα μυθιστορήματα. Στην πραγματική ζωή είναι τόσο κοινότυποι.

Από τις τόσες πολλές αρετές και επιτεύγματα που προσδοκεί να βρει ένας άνδρας στη μέλλουσα γυναίκα του, θα έλεγες ότι σκοπεύει να παντρευτεί χαρέμι.

Αυτά είναι κάποια από τα τόσο ευφυή αποφθέγματα που περιλαμβάνονται σε αυτό εδώ το βιβλίο. Καυστικά, διασκεδαστικά, αληθινά, κάποια ελάχιστα ίσως παρωχημένα στον εικοστό πρώτο αιώνα που διανύουμε –πολύ αληθινά όμως σύμφωνα με τα ήθη και τις ιδέες των αρχών του εικοστού αιώνα, μια και το βιβλίο πρωτοεκδόθηκε το 1909.
Φαντάζομαι την Έλεν Ρόουλαντ σαν μια πνευματώδη γυναίκα, πολύ μπροστά από την εποχή της, με πηγαίο χιούμορ, εφευρετικότητα, θάρρος και θράσος, γοητεία και τόλμη, κάποια που δεν φοβόταν να μασήσει τα λόγια της, μια γυναίκα με κοφτερό, εύστοχο και πλούσιο γραπτό λόγο.
Απολαύστε τα αποφθέγματά της. Κι αν κάποια σας φανούν αναχρονιστικά, μην ξεχνάτε ότι έχουν ένα παρελθόν εκατό χρόνων τουλάχιστον, τότε που η θέση της γυναίκας ήταν πολύ διαφορετική. Η γυναίκα δεν είχε δικαίωμα ψήφου, δεν είχε αυτοδιάθεση. Δεν υπήρχε καν το δίλημμα “οικογένεια ή καριέρα”. Κι από την άλλη, τι παράξενο! Τα περισσότερα μοιάζουν σαν να γράφτηκαν για το σήμερα, μόνο που πια οι ρόλοι γυναίκας και άνδρα έχουν τόσο συγχωνευτεί και οι προβληματισμοί είναι τόσο κοινοί, ώστε ισχύουν και για τα δύο φύλα.

Add: 2022-07-21 13:50:49 - Upd: 2022-07-22 14:59:51