Το βασίλειο της Χαράς
Κυκλοφορεί
ISBN: 978-618-85551-9-8
Εκδόσεις Κούρος, Αθήνα, 2021
Γλώσσα: Ελληνική, Νέα
Βιβλίο, Χαρτόδετο
24 σελ.
Περιγραφή

Το «Βασίλειο της Χαράς» μας παρουσιάζει, όχι μόνο έναν Άγιο Βασίλη διαφορετικό από αυτόν που συναντάμε συχνά στις χριστουγεννιάτικες ιστορίες, αλλά και τους αντίστοιχους «Αγίους» πολλών χωρών που μεταφέρουν τη δική τους κουλτούρα και τα δικά τους έθιμα. Ο Μέγας Βασίλειος γίνεται ο πρωταγωνιστής αυτής της ιστορίας και μαζί του ταξιδεύουμε νοερά από την Αργεντινή ως τη Νορβηγία και από την Ιταλία ως τη Ρωσία… Με τη συνεργασία και την αλληλεγγύη η αποστολή του ολοκληρώνεται και ταυτόχρονα ο αναγνώστης γνωρίζει τα έθιμα των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς σε διάφορες χώρες.
Η ποιητική ευαισθησία της Σοφίας Σκλείδα αποτυπώνεται σε αυτή την αλληγορική ιστορία που κατορθώνει να ενώσει θρύλους και παραδόσεις από όλο τον κόσμο και να μεταδώσει τελικά το ύψιστο μήνυμα: η αγάπη, η συγχώρεση και η δικαιοσύνη είναι αυτά που φέρνουν την χαρά σε όλο τον κόσμο.
Το κείμενο, απλό, τρυφερό και κατανοητό, μπορεί να αξιοποιηθεί ποικιλοτρόπως από γονείς και εκπαιδευτικούς, και αποτελεί αναμφίβολα μια εναλλακτική πρόταση στην ενασχόληση με το θέμα των Χριστουγέννων.

Add: 2022-07-21 13:50:48 - Upd: 2024-01-15 22:48:06