Το δικό μου θέατρο
Απομνημονεύματα
Κυκλοφορεί
ISBN: 978-960-98246-1-3
Ανάλεκτο, Νάουσα, 2021
Γλώσσα: Ελληνική, Νέα
€ 15.00 (περ. ΦΠΑ 6%)
Βιβλίο, Χαρτόδετο
224 σελ.
Περιγραφή

«Πάνω από είκοσι χρόνια είχα κατά νου να αρχίσω την συγγραφή αυτού του βιβλίου στο οποίο θα ήθελα, αναδεύοντας την μνήμη μου, να ξαναζωντανέψω και να καταγράψω όλες εκείνες τις καταστάσεις της ζωής μου που είχαν να κάνουν με το θέατρο και μόνο· με το δικό μου θέατρο. Έτσι όπως το φαντάστηκα, το οργάνωσα και στην συνέχεια του έδωσα σάρκα και οστά με την σκηνική υλοποίησή του. Να το τοποθετήσω ταυτόχρονα στον κοινωνικό και πολιτικό του περίγυρο με όσα περιστατικά περίεργα, δραματικά ή και αστεία συνδέονταν κατά καιρούς μ’ αυτό.
Αλλά, το κυριότερο, θα ήθελα να περιλαμβάνει και όλες εκείνες τις φιλικές σχέσεις και τις συμπάθειες, όπως και τις δημιουργικές αντιπαλότητες που αναπτύχθηκαν μεταξύ εμού και των συνεργατών μου κατά την πολύχρονη αυτή ενασχόληση. Να είναι ένας φόρος τιμής προς όλους εκείνους τους θαυμάσιους ερασιτέχνες που πάλεψαν μαζί μου για την πραγμάτωση των δικών μου και των δικών τους οραμάτων.»
Πρόκειται για μία ελκυστική και γλαφυρή διήγηση που καταγράφει ένα σημαντικό κομμάτι της ιστορίας του ερασιτεχνικού θεάτρου της πόλης. Το βιβλίο περιλαμβάνει, εκτός των άλλων, ανέκδοτα θεατρικά κείμενα και ένθετο με ενδιαφέρουσες φωτογραφίες.