Το τέρας μέσα μου
Κυκλοφορεί
ISBN: 978-618-84374-6-3
Books with Shoes, Χίος, 2021
Γλώσσα: Ελληνική, Νέα
€ 7.50 (περ. ΦΠΑ 6%)
Βιβλίο, Χαρτόδετο
48 σελ.
Περιγραφή

Το «Τέρας Μέσα μου» είναι ποιήματα που οδηγούν στην κάθαρση. Στην κάθαρση της ψυχής και του μυαλού μας. Κάποια ποιήματα είναι εμπνευσμένα από στιγμές της ζωής μου άλλα από μαρτυρίες κοντινών μου ανθρώπων καθώς και κοινωνικές αλλά και πολιτικές παρατηρήσεις.
Το «τέρας» είναι ο εαυτός μας. Αυτός που συγκρουόμαστε πολλές φορές. Η σύγκρουση αυτή είναι αναπόφευκτη.
Η σύγκρουση με το τέρας μέσα μας, με μια συνείδηση που θέλει να αναθεματίσει, να φωνάξει αγανακτισμένη από τα δεινά του κόσμου, να νιώσει πόνο, να καταρρακωθεί ,να αναστοχαστεί, να σατιρίσει και να αναδυθεί πάλι σαν τον Φοίνικα από τις στάχτες της, είναι φυσιολογική και υπάρχει σε κάθε άνθρωπο.
Να αγαπάμε το τέρας μέσα μας, γιατί όταν συμφιλιωθούμε μαζί του, παύουμε να νιώθουμε μόνοι.

Οι άνθρωποι δεν είναι απόλυτα αισιόδοξοι ή απαισιόδοξοι. Δεν είναι απόλυτα χαρούμενοι ή δυστυχισμένοι. Δεν είναι απόλυτα καλοί ή κακοί.
Ο άνθρωπος είναι περίπλοκος και η διάθεσή του καθορίζεται από τις καταστάσεις που περνάει και τους ανθρώπους που συναντά.
Μπορείς να είσαι καλός άνθρωπος και να νιώθεις οργή και αγανάκτηση. Μπορείς να είσαι αισιόδοξος και να υπάρχουν στιγμές που λυγίζεις και θες να τα παρατήσεις.
Μπορεί να είσαι παραγωγικός και να χρειαστεί να σταματήσεις για κάποιο διάστημα.
Έχεις δικαίωμα να είσαι και να νιώθεις όπως θέλεις γιατί οι ταμπέλες είναι για τα καινούρια σε κρεμάστρες ρούχα και όχι για ζωές. Όποιος βάζει ταμπέλες, έχει ανάγκη να τα βρει με το τέρας μέσα του, αλλιώς είναι καταδικασμένος στην δυστυχία.
Η συλλογή μου αυτή είναι η ωδή στο τέρας μέσα μου. Σε αυτό που αγαπώ και με κάνει πιο ανθρώπινη από ποτέ.

Add: 2022-07-21 13:50:47 - Upd: 2022-07-22 14:59:50