Τα Βασίλεια των Αγγλοχρόνων και ο be
Κυκλοφορεί
ISBN: 978-618-84374-5-6
Books with Shoes, Χίος, 2021
Γλώσσα: Ελληνική, Νέα
€ 19.00 (περ. ΦΠΑ 6%)
Βιβλίο, Χαρτόδετο
48 σελ.
Περιγραφή

Η ιστορία είναι παραμύθι εκπαιδευτικού χαρακτήρα για να κατανοήσουν παιδιά και ενήλικες με αφηγηματικό τρόπο τη χωροδιάταξη των χρόνων στον γαλαξία της αγ- γλικής γραμματικής . Είναι ιδιαίτερα σημαντικό οι μαθητές να γνωρίζουν την έκταση των γνώσεων που πρόκειται να αποκτήσουν και να μπορούν αυτοσχέδια να τις ανα- παράγουν και όχι απλώς να τις απομνημονεύουν χωρίς όμως να τις κατανοούν.
Η συγκεκριμένη σειρά βασίζεται στην ενίσχυση της «ασυνείδητης γνώσης». Τη γνώση εκείνη που αποκτιέται ανεπιτήδευτα από τις πληροφορίες που δεχόμαστε μέσω ευχάριστων δραστηριοτήτων, όπως είναι η ανάγνωση ενός παιδικού, πολυ- τροπικού βιβλίου που θα μας συντροφεύσει στο προσωπικό αλλά και στο εκ- παιδευτικό μας περιβάλλον.
Έρευνες έχουν δείξει ότι η φωνολογική επίγνωση σε παιδιά προσχολικής ηλικίας τα ωφέλησε στη μετέπειτα ικανότητα ανάγνωσης και γραφής.
Η επαφή τους λοιπόν με αυτό το είδος του παραμυθιού τους παρέχει ασυ- νείδητα τις πληροφορίες που αργότερα θα χρειαστούν για να κατανοήσουν πλήρως τη γραμματική της αγγλικής γλώσσας και συγκεκριμένα τους χρό- νους που είναι το θέμα του πρώτου βιβλίου αυτής της σειράς.
Η ιστορία αυτή απευθύνεται σε όλες τις ηλικίες! Ιδιαίτερα βέβαια αφορά στις προ- σχολικές ηλικίες και στα πρώτα βήματα του δημοτικού. Έτσι τα παιδιά θα έχουν τη δυνατότητα να εξοικειωθούν με τη φωνολογική δομή των λέξεων μέσω ασκή- σεων φωνολογικής επίγνωσης, πρακτική που αποτελεί μέρος του παιδαγωγικού συστήματος L.O.V.E της συγγραφέως του βιβλίου Βίκυς Σγουρέλλη.

Add: 2022-07-21 13:50:47 - Upd: 2022-07-22 14:59:49