Επιστολές που έγραψαν ιστορία - Πόλεμος
Letters of Note – War (τίτλος πρωτοτύπου)
Εικονογράφηση: Κοκκόση, Γιώτα
Επιμέλεια κειμένου: Πεπελάση, Ιωάννα
Κυκλοφορεί
ISBN: 978-960-436-733-7
Οξύ, Περιστέρι, 5/2022
Γλώσσα: Ελληνική, Νέα
Ενιαία τιμή έως 16/11/2023
€ 10.99 (περ. ΦΠΑ 6%)
Βιβλίο, Χαρτόδετο
12 x 17 εκ., 144 σελ.
Περιγραφή

 Ανταπόκριση από το πολεμικό μέτωπο μέσα από τις Επιστολές που Έγραψαν Ιστορία

 

Γνωρίστε τις «Επιστολές που Έγραψαν Ιστορία», την best-seller σειρά που παρουσιάζουν στο ελληνικό αναγνωστικό κοινό οι Εκδόσεις Archive. Μια σειρά που τιμά και δοξάζει μια αγαπημένη μας συνήθεια, την επιστολογραφία. Επιστολές από αξιομνημόνευτα πρόσωπα τις ιστορίας σταχυολογούνται θεματικά και παρουσιάζονται υπό την επιμέλεια του Shaun Usher, δημιουργού της σειράς.

Στο παρόν βιβλίο θα βρείτε επιστολές σχετικές με τον πόλεμο και τη μάχη, με αποστολείς που σημάδεψαν την ιστορία τους, όπως τους Alexander Hamilton, Στρατηγό Sherman, Evelyn Waugh, Kurt Vonnegut και πολλούς άλλους.

Οι ηττημένοι Κοζάκοι χλευάζουν τον σουλτάνο της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας. Ένας μαύρος δεκανέας παρακαλεί τον Αβραάμ Λίνκολν να διασφαλίσει ότι το σύνταγμά του θα λάβει την κατάλληλη αμοιβή για την εκτέλεση των καθηκόντων του. Ο Μαχάτμα Γκάντι προτρέπει τον Αδόλφο Χίτλερ να γυρίσει προς τα πίσω το ρεύμα του πολέμου. Ένας βομβιστής αυτοκτονίας στο Ιράκ εξηγεί το κίνητρό του στην οικογένειά του.

Μια ωδή στην αλληλογραφία που αφηγείται τις μάχες εκείνες που διαμόρφωσαν τον κόσμο μας, από τον 1ο αιώνα μ.Χ. ως τη σύγχρονη εποχή.

 «Η επιστολή μπορεί να κρύβει τη δύναμη να προσφέρει, έστω για λίγα λεπτά, τον απαραίτητο αντιπερισπασμό από τις σκηνές μακελειού και απελπισίας που αντικρίζουν διαρκώς οι άντρες και οι γυναίκες που πολεμούν και να αναπτερώσει το ηθικό τους, σε μια περίοδο που το ηθικό είναι ζωτικής σημασίας για την επιβίωση».

- Shaun Usher

Add: 2022-07-07 16:45:21 - Upd: 2023-04-12 12:37:43