Ο ελεύθερος άνθρωπος
Κυκλοφορεί
ISBN: 978-618-205-304-1
Οσελότος, Αθήνα, 6/2022
Γλώσσα: Ελληνική, Νέα
€ 12.00 (περ. ΦΠΑ 6%)
Βιβλίο, Χαρτόδετο
14 x 21 εκ., 200 γρ., 200 σελ.
Περιγραφή

Έρχεται κάποια στιγμή που η απλή καθημερινότητα δεν μας καλύπτει, που νιώθουμε πως λείπουν ορισμένα κομμάτια από το παζλ που λέγεται «ζωή», και τότε αρχίζουμε ν’ αναρωτιόμαστε... Ποιος είμαι; Από πού έρχομαι; Πού πάω; Τι είναι τελικά αυτό που λέμε «ζωή»; Τι σημαίνει «θάνατος»; Eγώ ποιος είμαι, αυτός που βλέπω στον καθρέπτη ή μήπως αυτό που λέμε «ψυχή»; Τι είναι «ψυχή»;
Οι φιλόσοφοι και Μεγάλοι Δάσκαλοι ανά τους αιώνες θεωρούν πως όταν έρθει αυτή η στιγμή για τον άνθρωπο, αυτό σημαίνει ότι η ψυχή του είναι αρκετά ώριμη να μάθει, να πληροφορηθεί τις μεγάλες αλήθειες που διέπουν τη ζωή μας στον πλανήτη όπου φιλοξενούμαστε, σ’ αυτό το γήινο σχολειό όπου όλοι φοιτούμε. Η γνώση αυτή ουδεμία σχέση έχει με τη θύραθεν παιδεία που όλοι παίρνουμε για να μπορέσουμε να πορευτούμε, να εξελιχθούμε, να επιβιώσουμε. Η γνώση αυτή είναι η Ορθή Σοφία που έφεραν στη Γη σπουδαίες οντότητες, μεγάλοι Δάσκαλοι, για να μας βοηθήσουν να βρούμε την αληθινή μας ταυτότητα, να συνειδητοποιήσουμε ποιοι είμαστε, να βρούμε την ομορφιά μέσα μας και να αποκτήσουμε μια άλλη ποιότητα ζωής βασισμένη σε αρχές, διάκριση, γνώση, αλήθεια.
Το ταξίδι είναι μαγικό, με πολλές δοκιμασίες και εμπόδια, που καλούμαστε να ξεπεράσουμε· θα νιώθουμε σαν να τραβάμε πέπλα, που σταδιακά θα μας αποκαλύπτουν την αλήθεια της ύπαρξής μας. Όμως κάποτε θα έρθει η στιγμή που σαν άλλος Οδυσσέας θα φτάσουμε στην Ιθάκη μας, στην ένωση με την αληθινή μας υπόσταση.
Το βιβλίο γεννήθηκε με όνειρο να μας βοηθήσει στο ταξίδι μας αυτό. Πάμε λοιπόν και... Καλό μας ταξίδι!


Add: 2022-06-21 13:48:38 - Upd: 2024-01-04 15:07:25