ΥΠΕΡΑΣΙΑ (είμαι υπεράνω της θάλασσας) ΑΙΓΕΙΡΑ (βλέπω τα κύματα) ΣΟΛΟ (είμαι λαμπερή Φωτεινή)
Κυκλοφορεί
ISBN: 978-618-5677-11-4
Άμμων Εκδοτική, ΑΘΗΝΑ, 6/2022
Γλώσσα: Ελληνική, Νέα
Ενιαία τιμή έως 17/12/2023
€ 31.80 (περ. ΦΠΑ 6%)
Βιβλίο, Χαρτόδετο
24 x 16 εκ, 322 σελ.
Σύντομη περιγραφή
Η καινοτόμος παρουσίαση και αναδρομή που παρατίθεται στο βιβλίο-λεύκωμα της Αιγείρας, έχοντας ως βάση την Αρχαιολογική, Ιστορική και Γλωσσολογική προσέγγιση, ενσαρκώνεται μέσω της συσχέτισης των αρχαίων πολιτειών-ιερών με τα σημερινά χωριά, εκκλησίες και μονές και μέσω της συνεχούς εννοιολογικής όσμωσης των τοπωνυμίων και υδρωνυμίων και της
Περιγραφή

Η καινοτόμος παρουσίαση και αναδρομή που παρατίθεται στο βιβλίο-λεύκωμα της Αιγείρας, έχοντας ως βάση την Αρχαιολογική, Ιστορική και Γλωσσολογική προσέγγιση, ενσαρκώνεται μέσω της συσχέτισης των αρχαίων πολιτειών-ιερών με τα σημερινά χωριά, εκκλησίες και μονές και μέσω της συνεχούς εννοιολογικής όσμωσης των τοπωνυμίων και υδρωνυμίων και της διαχρονικής πορείας του στην ιστορία.

Η Αρχαιολογικη-κεντρική αναφορά έγινε με σκοπό τον προσδιορισμό των αρχαίων πολιτειών, ιερών και τοποθεσιών, όπως επίσης και για τον επαναπροσδιορισμό της πιθανοφανούς συσχέτισης των αρχαίων ιερών με τις εκκλησίες και μονές εκκλησιών, μέσω των ταυτίσεων των τόπων φιλοξενίας των θεοτήτων. Στο βιβλίο γίνεται εκτενής αναφορά και ανάλυση των Θρακικών-Πελασγικών τοπωνυμίων της περιοχής. Παρουσιάζεται επίσης η ιστορία του τόπου και η λεπτομερής καταγραφή στην ευρύτερη περιοχή της Αιγείρας, των:

1. Αρχαίων Πολιτειών και τοποθεσιών αυτών,

2. Βυζαντινών και Μεταβυζαντινών Εκκλησιών και Μονών,

3. Πελασγικών Τοπωνυμίων.

Επιπροσθέτως στο βιβλίο παρατίθενται 119 ιδιόχειροι χάρτες που εμπεριέχονται οι αναλύσεις των τοποθεσιών των ιερών και εκκλησιών κατά τόπους στα χωριά. 59 Χάρτες Σμηνών Τριγωνισμών  των ιερών, 59 Χάρτες Σμηνών Ευθειών των ιερών, 9 Χάρτες Πλεγμάτων Τριγωνισμών των βασικών θεοτήτων, 9 Χάρτες Πλεγμάτων Ευθειών των βασικών θεοτήτων και Γεωφυσικός Χάρτης (ένθετος) μέρους ΒΑ του Ν. Αχαΐας, εμπλουτισμένος με τα ονόματα των πολιτειών, των υδρωνυμίων και των τοπωνυμίων για την άμεση οπτικοποίηση των αρχαίων τοποθεσιών.