Άλλα νοήματα και μέσα κόσμοι,δοκιμές για θέματα λογοτεχνίας
Κυκλοφορεί
ISBN: 978-618-5119-94-2
Ίαμβος, ΑΘΗΝΑ, 4/2022
Γλώσσα: Ελληνική, Νέα
Ενιαία τιμή έως 28/10/2023
€ 19.90 (περ. ΦΠΑ 6%)
Βιβλίο, Χαρτόδετο
24 x 17 εκ, 750 γρ, 438 σελ.
Σύντομη περιγραφή
Στο βιβλίο αυτό περιέχονται δοκιμές, μελέτες και βιβλιοκρισίες γύρω από θέματα της ευρύτερης νεοελληνικής και της κυπριακής λογοτεχνίας.
Περιγραφή

 Κοινωνικά κινήματα ως φορείς αλλαγής

Μια κοινωνική ανάλυση

του λαϊκού - εργατικού κινήματος στην Κύπρο


Γρηγόρης Νεοκλέους

 

Το βιβλίο αυτό, γραμμένο με σεβασμό και ευγνωμοσύνη προς όλους εκείνους τους εργαζόμενους που πάλεψαν ενάντια στο θηρίο της αποικιοκρατίας και του καπιταλισμού και την ακόρεστη μανία του για το κέρδος, αποτελεί ένα αφιέρωμα προς τους Κύπριους εργαζόμενους και ιδιαίτερα το εργατικό κίνημα, καθώς μετά από τους διαχρονικούς του αγώνες σε ιδιαίτερα σκληρές κοινωνικές συνθήκες, ο Κύπριος πολίτης μπορεί να απολαμβάνει σήμερα πολλά κοινωνικά ωφελήματα.

Το βιβλίο πραγματεύεται βασικά ζητήματα δομημένα σε πέντε χρονικές περιόδους που επικεντρώθηκαν σε κρίσιμα ιστορικά, πολιτικά, κοινωνικά και οικονομικά γεγονότα στην ιστορία της Κύπρου. Στην προσπάθεια απάντησης των βασικών ερωτήσεων που προκύπτουν εντός αυτών των χρονικών περιόδων, το επίκεντρο αφορά τρεις κύριους παράγοντες: τον αντίκτυπο της βρετανικής αποικιοκρατίας, τον ρόλο του κυπριακού εργατικού κινήματος και την εμφάνιση συγκεκριμένων ομάδων για την προώθηση των συμφερόντων των εργαζόμενων και των συνταξιούχων.

Λαμβάνοντας υπόψη τις ιστορικές πηγές, την κοινωνιολογική θεωρία και τις ανθρωπολογικές έννοιες, αυτή η ιστοριογραφία είναι ενσωματωμένη σ’ ένα πλούσιο ιστορικό πλαίσιο με παράλληλη ενίσχυσή του από μια πλούσια βιβλιογραφία.

Τίτλος: “ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΚΙΝΗΜΑΤΑ ΩΣ ΦΟΡΕΙΣ ΑΛΛΑΓΗΣ”

Υπότιτλος: Μια κοινωνική ανάλυση του εργατικού – λαϊκού κινήματος στην Κύπρο

Συγγραφέας: ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΝΕΟΚΛΕΟΥΣ

Εκδόσεις ΙΑΜΒΟΣ 2022

Διαστάσεις: 17Χ24 cm

ISBN: 978-618-5119-99-7

Σελίδες: 254

Τιμή: 16,90