Ανταποκρίσεις από έναν Παράλληλο Κόσμο
Κυκλοφορεί
ISBN: 978-618-5253-89-9
Locus 7, Αθήνα, 1/2022
Γλώσσα: Ελληνική, Νέα
€ 25.00 (περ. ΦΠΑ 6%)
Βιβλίο, Χαρτόδετο
15 x 21 εκ., 274 σελ.
Σύντομη περιγραφή
Συλλογή κειμένων και άρθρων του Γιώργου Μπαλάνου, του Αιρετικού Διαμορφωτή της Πραγματικότητας που επηρέασε τρεις γενιές Ελλήνων κι επέδρασε καταλυτικά όσο ελάχιστοι στη Μορφοδιάταξη. Τεχνικές δύναμης, συμπεράσματα, τρόπος σκέψης και γνώσεις που επηρέασαν, έως και προφήτευσαν, όσα ζούμε σήμερα.
Περιγραφή

Σε τούτο το κεφαλαιώδους αξίας βιβλίο ιχνηλατούμε τις ιδέες του Γιώργου Μπαλάνου από τη δεκαετία του ’80, με τους θρυλικούς προλόγους του σε μυθιστορήματα και ανθολογίες διηγημάτων Επιστημονικής Φαντασίας, Τρόμου, Ηρωικής Φαντασίας, Λαβκραφτικών Μύθων, κ.ά.

Παρακολουθούμε τις έρευνες και τις αποκαλύψεις του τη δεκαετία του 2000, οπότε σκιαγράφησε και αποκάλυψε, για άλλη μια φορά, το Μυστικό Παιχνίδι. Αόρατες διαδρομές, συγκρούσεις κι αλληλεπιδράσεις τάσεων και δυνάμεων της παράταξης του Πάγου και τις απαντήσεις των ανθρώπων της Φλόγας που δρούσαν κι επιδρούσαν στην ελληνική πραγματικότητα, όπως παρουσιάστηκαν στην αρθρογραφία του στο site locus7.gr. Με άφθονο χιούμορ αλλά και με μηνύματα και τεχνικές που σήμαναν συναγερμό σε πολλά επίπεδα.

Προβληματιζόμαστε βαθιά με τα άρθρα του στο περιοδικό Nimbus των εκδόσεων Locus-7 και των εκδόσεων Άλλωστε. Καταστάλαγμα ζωής, κοφτερό βλέμμα, κριτική διάθεση αλλά πάντα με κεντρικό άξονα την ανεξάρτητη σκέψη και τα μοναδικά Άλλα Μάτια, κι εξερευνούμε μαζί του τα μυστικά της Μορφοδιάταξης, με τις Τεχνικές του Λαβυρίνθου .

Ένα έργο ικανό να περιδινήσει την αντίληψη του αναγνώστη, και να που αποκαλύψει νέους Δρόμους της Γνώσης, από τα Δάση του Λυκόφωτος ως τα Μονοπάτια των Άστρων.

Κάθε ενότητα προλογίζεται από μέλη του Locus-7, τους Χριστίνα Σαββανή, Ανδρέα Χαλκιαδάκη, Παύλο Χατζημωυσή.


Add: 2022-05-09 15:35:55 - Upd: 2023-02-21 15:25:08