Ανοιχτοί Ουρανοί
Κυκλοφορεί
ISBN: 978-618-5253-93-6
Locus 7, Αθήνα, 4/2022
Γλώσσα: Ελληνική, Νέα
€ 15.00 (περ. ΦΠΑ 6%)
Βιβλίο, Χαρτόδετο
15 x 21 εκ., 312 σελ.
Σύντομη περιγραφή
Ο Έρικ Σμυρναίος, έχοντας αποδειχθεί προφητικός σε γεγονότα που αφορούν τις επιστημονικές ανακαλύψεις για τον Άρη, όπως δημοσιεύθηκαν μετά τη δημοσίευση των δύο προηγούμενων έργων "Οι Μνήμες του Άρη" και "Τα Παιδιά του Άρη", ολοκληρώνει την Τριλογία του Άρη, και μας χαρίζει Ανοιχτούς Ουρανούς.
Περιγραφή

Στη Γη χιλιάδες χρόνια μετά, οι άνθρωποι αντιμέτωποι με τις συνέπειες των επιλογών τους, ζουν σε κοινωνίες που ακροβατούν σε περιβάλλον μεταξύ της απόλυτης ερήμωσης και καταστροφής, αλλά και με την ελπίδα της αναγέννησης. Μια από τις μεγαλύτερες μάχες που καλείται να δώσει ο άνθρωπος είναι ενάντια στα καταστροφικά στοιχεία της ίδιας της ανθρώπινης φύσης, απαράλλαχτης ανά τους αιώνες, με κίνδυνο να χάσει τον αγώνα με το περιβάλλον του πλανήτη.

Ο νεαρός Ρέλαν, αν και από βασιλική οικογένεια, αφήνει πίσω του την ερημωμένη πατρίδα του ακολουθώντας τον αινιγματικό Προμηθέα στα Κάτω Βασίλεια. Μυστηριώδη αρχαία σκάφη, μυστηριώδη θαλάσσια τοπία, μαγευτικές πόλεις και πλωτές κοινωνίες, ίντριγκες και μάχες, που δεν αφήνουν περιθώρια ελπίδας για το μέλλον του ανθρώπου στη Γη.
Μήπως τελικά μια λύση θα ήταν μακριά από το λίκνο της Γης; Αλλά με ποιες προϋποθέσεις θα βοηθούσε ξανά η ζωή την υπόθεση επιβίωσης του ανθρώπου;

Με το τίμημα να είναι εξίσου οδυνηρό με την πολυπόθητη διέξοδο, παρακολουθούμε τους πρωταγωνιστές να εξυφαίνουν μια εκδοχή της μελλοντικής ανθρωπότητας.

Ας ευχηθούμε ότι μια αντίστοιχη πρόταση εξόδου από τα σημερινά αδιέξοδα θα δοθεί κάποτε στην Ανθρωπότητα, και ότι κι εκείνη θα θελήσει να πληρώσει το τίμημα.


Add: 2022-05-09 15:08:21 - Upd: 2023-05-19 13:26:47