Ατλαντίδα Μαινόμενη
Κυκλοφορεί
ISBN: 978-960-626-519-8
Εκδόσεις Πηγή, Θεσσαλονίκη, 4/2022
Γλώσσα: Ελληνική, Νέα
€ 14.10 (περ. ΦΠΑ 6%)
Βιβλίο, Χαρτόδετο
14 x 21 εκ., 220 σελ.
Περιγραφή

Ένα μυθιστόρημα φαντασίας που μας μεταφέρει σε παµπάλαιους χρόνους, µυθικούς, όπου ο Τιτάνας Κρόνος, γεννήτορας των αρχαιοελληνικών θεών, βασίλευε στην αγέρωχη νησιωτική Ατλαντίδα, µια «αποικιοκρατική δύναµη», µε προηγµένη τεχνολογία µέσα σε έναν κόσµο πρωτόγονο. Ο πλούτος, οι ανέσεις, τα εκτυφλωτικά παλάτια, οι θαυµαστές κατασκευές είναι η µία όψη του βασιλείου. Υπάρχει όµως και η σκοτεινή: της απληστίας, της αδικίας, των κατακτητικών πολέµων, των άθλιων σκλάβων. Ο τολµηρός και γοητευτικός Κρόνος, καθρέφτισµα του βασιλείου του, είναι πανούργος καιροσκόπος και αδίστακτος εξουσιοµανής. Φυλακίζει ως και τα ίδια του τα παιδιά στα φοβερά Τάρταρα, για να διασφαλίσει ισόβια εξουσία εφόσον µάλιστα επιδιώκει την αθανασία. Όµως, ο µικρός του γιος, ο Ζήνας-Δίας, µε τέχνασµα της µητέρας του Ρέας, έχει ξεφύγει από τη µοίρα των αδελφών του και καταφτάνει κάποτε από την Κρήτη στην πρωτεύουσα Κρόνια, για να αποδώσει δικαιοσύνη ως τιµωρός του πατέρα και ελευθερωτής των αδελφών του.

Τα απελευθερωµένα αδέλφια µε επικεφαλής τον Ζήνα πολεµούν εναντίον των Τιτάνων. Έχουν σύµµαχό τους τον σοφό ανθρωπιστή Έσπερο, που µια ζωή οραµατίζεται το ξαναζωντάνεµα της δικαιοσύνης και της ειρήνης, κυρίαρχες κάποτε στον τόπο. 

Η µάχη ανάµεσα στις δύο βασιλικές γενιές -η γνωστή Τιτανοµαχία- θα είναι ανελέητη. Ανελέητη και η µάχη των φυσικών δυνάµεων, της φωτιάς και του νερού, εναντίον της µεγαλονήσου. Θα καταποντιστεί για να αναδυθεί ως θρύλος, ένας θρύλος που ανά τους αιώνες κεντρίζει την ανθρώπινη φαντασία και προκαλεί την παθιασµένη αναζήτησή της. 

Ο Ζήνας και τ’ αδέλφια του διασώζονται σε µακρινή βουνοκορφή όπου µια άγρια φυλή τους καλωσορίζει ως θεούς. Ένας νέος, ελπιδοφόρος κόσµος ίσως ανατέλλει…


Add: 2022-04-29 15:04:25 - Upd: 2022-04-29 15:04:25