Η ακολουθία του κακού
Κυκλοφορεί
ISBN: 978-618-03-2996-4
Μεταίχμιο, Αθήνα, 5/2022
Γλώσσα: Ελληνική, Νέα
€ 18.80 (περ. ΦΠΑ 6%)
Βιβλίο, Χαρτόδετο
14 x 21 εκ., 448 σελ.
Σύντομη περιγραφή
Δυο δολοφονίες στην καρδιά της Αθήνας την εποχή της πανδημίας COVID-19. Πολλοί ύποπτοι. Η αστυνόμος Γεωργίου με τον καινούργιο της βοηθό αναλαμβάνουν να διαλευκάνουν την υπόθεση.
Περιγραφή

Δύο δολοφονίες – η µία στο Κολωνάκι και η άλλη, που αρχικά θεωρήθηκε δυστύχηµα, στην παραλιακή. Οι ύποπτοι πολλοί. Την εξιχνίαση αναλαµβάνουν, εν καιρώ πανδηµίας, η αστυνόµος Γεωργίου µε τον καινούργιο βοηθό της, που δεν κάνει καµία προσπάθεια να συµβαδίσει µε την εποχή του. Ύποπτοι είναι η ερωµένη του πρώτου θύµατος και ο σύζυγός της, ο κηπουρός, ο δικηγόρος, ένας σχεδιαστής µόδας. Το δεύτερο θύµα είναι γιατρός. Στην αρχή οι υποψίες στρέφονται σε άτοµα που είχαν επαφές µαζί του για ζητήµατα υγείας, ειδικά λόγω της πανδηµίας. Οικονοµικά εύρωστες οικογένειες καταστρέφονται εξαιτίας του πρώτου lockdown και συνδέονται και αυτές µε τα δύο θύµατα. Πώς συσχετίζονται οι δυο θάνατοι και ποια σχέση έχει η κόρη του κηπουρού µε τα δύο θύµατα; Μήπως η σχέση αυτή στάθηκε η αφορµή για τους δύο θανάτους; Ή µήπως κάτι άλλο κρύβεται;
Τα αινίγµατα που καλούνται να λύσουν οι δύο αστυνοµικοί είναι πολλά, ενώ φαίνεται ότι η σχέση της Γεωργίου µε τον προϊστάµενό της βρίσκεται σε κρίσιµο σηµείο. Όλα συµβαίνουν στην καρδιά της Αθήνας, µε φόντο την πανδηµία και τα παρεπόµενά της. Από τη µια η Αθήνα του πλούτου και από την άλλη η µιζέρια κάποιων που προσπαθούν να επωφεληθούν από τις συνθήκες και να πλουτίσουν εύκολα και γρήγορα, ενώ κάποιοι άλλοι από τη µια στιγµή στην άλλη τα χάνουν όλα.

Η αποπνικτική ατµόσφαιρα του µικρού δωµατίου φάνηκε να την ενοχλεί. Δεν ήταν λίγο, εξάλλου, να βρίσκεται σε ένα ανακριτικό γραφείο και να δίνει κατάθεση για υπόθεση που συνδεόταν µε δύο φόνους. Και ας έκανε την άνετη. Κάποια στιγµή έσπασε, όπως το περίµενε η Γεωργίου.
Το αεράκι που έµπαινε από το ψηλό στενό παράθυρο δεν αρκούσε για να ανανεώνει τον αέρα και να κάνει πιο υποφερτή την κλεισούρα. Άλλωστε δεν ήταν συνηθισµένη σε παρόµοιες συνθήκες, και µάλιστα η πίεση και το στρεσάρισµα, λόγω της απρόβλεπτης τροπής που είχαν πάρει τα πράγµατα, της δηµιουργούσε επιπλέον ένταση.

Απόσπασμα από το βιβλίο


Add: 2022-04-29 10:36:53 - Upd: 2023-01-10 09:57:10