Ο ευτυχισμένος πρίγκιπας & άλλες ιστορίες
Κυκλοφορεί
ISBN: 978-618-5671-01-3
Bookvoice, Αθήνα, 2022
Γλώσσα: Ελληνική, Νέα
€ 9.90 (περ. ΦΠΑ 6%)
Audiobook, Αρχείο για καταφόρτωση (downloadable), MP3 format
Διάρκεια: 7ω. 3λ.
Περιγραφή

Μία από τις ομορφότερες ιστορίες που έχει γράψει ο Όσκαρ Ουάιλντ, ένας από τους κορυφαίους συγγραφείς της παγκόσμιας λογοτεχνίας.

Η ιστορία της ξεχωριστής φιλίας ανάμεσα σ` ένα άγαλμα, τον Ευτυχισμένο Πρίγκιπα, και ένα νεαρό χελιδόνι. Το χελιδόνι διηγείται στον πρίγκιπα τα παράξενα και θαυμαστά που έχει δει στα ταξίδια του σε χώρες εξωτικές και ο πρίγκιπας του μιλάει για τη ζωή του, για τους ανθρώπους, για το καλό και το κακό, για τη δυστυχία και την ευτυχία.

Και οι δύο αυτοί φίλοι, το χελιδόνι της καλοσύνης και ο πρίγκιπας της προσφοράς, ενώνουν τις δυνάμεις τους, σε μία κρύα πόλη του βορρά, για να βοηθήσουν τους φτωχούς και τους αρρώστους, τους πεινασμένους και τους καταφρονεμένους, δοξάζοντας το καλό.

Τρυφερότητα, αγάπη και μια έκδηλη διάθεση «παιχνιδιού» -είτε με τις λέξεις είτε ανατρέποντας διαρκώς τη συμβατική, «διδακτική» πλοκή του παραμυθιού- είναι τα χαρακτηριστικά αυτών των μικρών ιστοριών, που αποτελούν τα πρώτα αριστουργήματα του εστέτ συγγραφέα.

Πέντε ιστορίες του συγγραφέα οι οποίες, έναν αιώνα μετά την πρώτη τους δημοσίευση, παραμένουν μαγευτικές, πλούσιες σε μηνύματα αγάπης, θάρρους, αλληλεγγύης και επίκαιρες όσο ποτέ.

«Μόνο οι μετριότητες προοδεύουν. Ένας καλλιτέχνης περιστρέφεται διαρκώς γύρω από έναν κύκλο αριστουργημάτων, από τα οποία το πρώτο δεν είναι λιγότερο τέλειο από το τελευταίο».

Όσκαρ Ουάιλντ, 1984


Add: 2022-04-05 14:23:24 - Upd: 2022-04-05 14:24:45