Γενικές Αρχές Αστικού Δικαίου
Επιστημονική επιμέλεια: Σπυριδάκης, Μ. Ι.
Κυκλοφορεί
ISBN: 978-960-648-452-0
Γλώσσα: Ελληνική, Νέα
€ 90.00 (περ. ΦΠΑ 6%)
Βιβλίο, Σκληρόδετο
17 x 24 εκ., 1296 σελ.
Περιγραφή

Όπως προκύπτει και από την επισκόπηση του Πρώτου Βιβλίου του Αστικού Κώδικα, οι «Γενικές Αρχές» μπορεί να διακριθούν σε τρία τμήματα: Την «Εισαγωγή», που περιλαμβάνει ρυθμίσεις για τις πηγές του δικαίου, το δικαίωμα και τους βασικούς κανόνες του Ιδιωτικού Διεθνούς Δικαίου, το «Δίκαιο των Προσώπων», που περιλαμβάνει ρυθμίσεις για τα φυσικά πρόσωπα), για τα νομικά πρόσωπα γενικά και για τα λεγόμενα νομικά πρόσωπα του Αστικού Δικαίου και τις καθαυτό «Γενικές Αρχές», όπου περιλαμβάνονται ρυθμίσεις για τις δικαιοπραξίες, τις αιρέσεις, την αντιπροσώπευση, την παραγραφή κλπ.

Η ταξινόμηση της ύλης στο Πρώτο Βιβλίο του Αστικού Κώδικα ακολουθείται και στο παρόν έργο. Οι παραπομπές στη βιβλιογραφία και τη νομολογία είναι προσεκτικά επιλεγμένες και επαρκείς για την πλήρη ενημέρωση του αναγνώστη. Για την καλύτερη και ολοκληρωμένη κατανόηση των κρισιμότερων ζητημάτων και της διαχρονικής εξέλιξή τους, ιδιαίτερα αξιοποιείται και η παλαιότερη βιβλιογραφία και νομολογία, η οποία συνέβαλε στη διαμόρφωση του Αστικού Δικαίου μας κατά τον Κώδικα και της οποίας οι θέσεις ακολουθούνται σε πλείστα θέματα από τη νεότερη βιβλιογραφία και νομολογία. Με το αλφαβητικό ευρετήριο και τον αναλυτικό πίνακα περιεχομένων το βιβλίο καθίσταται περισσότερο εύχρηστο και πρακτικό.

Στόχος του παρόντος είναι η κριτική παρουσίαση των πορισμάτων της έως τώρα θεωρητικής έρευνας και της νομολογίας, που θα ικανοποιεί τις ανάγκες του θεωρητικού ερευνητή, του πρακτικού ερμηνευτή αλλά και του σπουδαστή.


Add: 2022-03-28 10:20:35 - Upd: 2023-01-19 13:19:29