Ο πλουσιότερος άνθρωπος της Βαβυλώνας
The richest man in Babylon (τίτλος πρωτοτύπου)
Μετάφραση: Μικέδης, Μιχάλης
Επιμέλεια κειμένου: Κερασίδης, Δημοσθένης
Κυκλοφορεί
ISBN: 978-960-645-262-8
Κλειδάριθμος, Αθήνα, 3/2022
1η έκδ.
Γλώσσα: Ελληνική, Νέα
€ 10.90 (περ. ΦΠΑ 6%)
Βιβλίο, Χαρτόδετο
14 x 21 εκ., 288 γρ., 184 σελ.
Περιγραφή

Ένας σημαντικός οδηγός για τα μυστικά οικονομικής ανάπτυξης, που παραμένουν αναλλοίωτα από την αρχαιότητα έως σήμερα.

Ένα κλασικό βιβλίο προσωπικής βελτίωσης.

Ένα κλασικό βιβλίο προσωπικής οικονομικής ανάπτυξης που πραγματεύεται την ατομική επιτυχία κάθε ανθρώπου. Σύμφωνα με τον συγγραφέα, «επιτυχία σημαίνει επιτεύγματα, τα οποία οφείλονται στις προσπάθειες και στις ικανότητές μας. Το κλειδί για την επιτυχία μας είναι η κατάλληλη προετοιμασία». Ταξιδεύοντας νοητά στη Βαβυλώνα, το λίκνο που γέννησε τις βασικές αρχές της οικονομίας, ο συγγραφέας προσφέρει έναν οδηγό για την κατανόηση των χρηματοοικονομικών θεμάτων και τη γνώση για την οικονομική ανάπτυξη και επιτυχία.

Οι «Βαβυλωνιακές Παραβολές» του Τζορτζ Σάμιουελ Κλέισον, που μοιράστηκαν σε τράπεζες και ασφαλιστικές εταιρείες πριν από περίπου έναν αιώνα, έχουν γίνει ένα εμπνευσμένο και διαχρονικά επίκαιρο βιβλίο.

Γιατί αυτή η έκδοση είναι διαφορετική;

Αυτό που κάνει τη συγκεκριμένη έκδοση να ξεχωρίζει είναι ο σεβασμός απέναντι στο ύφος του συγγραφέα μέσα από μια σειρά γλωσσικών επιλογών και αποδόσεων που προσδίδουν ισορροπία μεταξύ της λόγιας και της σύγχρονης γλώσσας. Το βιβλίο μπορεί να διαβαστεί από όλους τους αναγνώστες, τόσο νέους όσο και μεγαλύτερης ηλικίας, καθώς αποτελεί ένα διαχρονικό ανάγνωσμα στους τομείς της προσωπικής βελτίωσης και της οικονομικής ανάπτυξης. Οι υποσημειώσεις ανά σημεία βοηθούν, ώστε το κείμενο να γίνει εύληπτο. Επιπλέον, ιδιαίτερη προσοχή δόθηκε στον σχεδιασμό του εσωτερικού του βιβλίου και την καλλιτεχνική του τυπογραφία.

148.282 κριτικές στο Goodreads

Ο Τζορτζ Σάμιουελ Κλέισον γεννήθηκε στη Λουιζιάνα του Μιζούρι στις 7 Νοεμβρίου του 1874. Φοίτησε στο Πανεπιστήμιο της Νεμπράσκα και υπηρέτησε στον Στρατό των Ηνωμένων Πολιτειών κατά τον Ισπανοαμερικανικό Πόλεμο. Ξεκίνησε τη μακρά καριέρα του στον χώρο του βιβλίου ιδρύοντας την Εταιρεία Χαρτών Κλέισον στο Ντένβερ του Κολοράντο και εξέδωσε τον πρώτο οδικό άτλαντα των Ηνωμένων Πολιτειών και του Καναδά. Το 1926 εξέδωσε το πρώτο μικρό βιβλίο μιας σειράς δημοφιλών οδηγών για την αποταμίευση και την οικονομική επιτυχία, όπου υποστήριζε τις απόψεις του με παραβολές που διαδραματίζονταν στην αρχαία Βαβυλώνα. Ο πιο γνωστός είχε τίτλο «Ο πλουσιότερος άνθρωπος της Βαβυλώνας» και διαβάστηκε από εκατομμύρια ανθρώπους.



Add: 2022-03-17 14:37:52 - Upd: 2022-03-17 14:37:52