Οι μεγάλοι κύκλοι των ενιαυτών
Ένα διαχρονικό ταξίδι από την Ελευθία στην Ελευθερία
Κυκλοφορεί
ISBN: 978-960-6899-98-0
Καμπύλη, Αθήνα, 3/2022
Γλώσσα: Ελληνική, Νέα
€ 12.00 (περ. ΦΠΑ 6%)
Βιβλίο, Χαρτόδετο
16 x 23 εκ., 312 σελ.
Περιγραφή

Η αναζήτηση της ταυτότητάς μας, η έρευνα του να ανακαλύψουμε ποιοι είμαστε, βρίσκεται στο κέντρο του ερωτήματος, του τι σημαίνει να είμαστε «Ανθρώπινες υπάρξεις» και του «τι σημαίνει να είσαι Έλληνας».

Από την Αυγή των Πολιτισμών, το Αιγαίο ενώνει με την γαλάζια λεκάνη του τρεις Ηπείρους, την Ευρώπη, Ασία, Αφρική και στις τρεις συντελέστηκαν οι πιο τολμηρές και οι πιο γόνιμες συναντήσεις του πνεύματος από την Προϊστορία μέχρι και σήμερα.

Αναζητώντας τις ρίζες της παρουσίας του Ανθρώπου στον Eλλαδικό χώρο μέσα στις Χιλιετίες της Προϊστορίας, αλλά και της Ιστορίας, βλέπουμε ότι στη λεκάνη της Ανατολικής Μεσογείου, η Ελλάδα είναι διάστικτη από τόπους προικισμένους με ιδιαίτερη ενέργεια, ποιότητα αλλά και λειτουργία. Πετράλωνα, Θεόπετρα, Δειρός, Παλαιόκαστρο, Φράγχθι, Δίμινι, Σέσκλο, Άργισσα, Κνωσός, Φαιστός, Γόρτυνα, Μυκήνες, Τίρυνθα, Θήρα, Δωδώνη, Δελφοί, Δήλος, Σαμοθράκη, Ολυμπία, Εφύρα, Ταίναρο, Πύλος. Η Μινωική Κρήτη, ομφαλός του αρχαίου Αιγαίου, με το εμπόριο και με υλικό παρμένο απ’ όλη τη Μεσόγειο, την Ανατολή και τη Δύση, πρώτη πλαστουργεί πρωτότυπο Πολιτισμό, για μιαν αξιοπρεπή μορφή ανθρώπινης ζωής. Ακολουθεί ο Μυκηναϊκός Πολιτισμός κι ο κληρονόμος του Ελληνικός κόσμος διασπείρει την Γλώσσα και το Αλφάβητο όπου γης και με την Γνώση και τη Φιλοσοφία αφυπνίζει το νου όλης της Ανθρωπότητας.

Οι αρχαίοι Έλληνες δεν έκρυψαν τη Γνώση σε σκοτεινά σύμβολα του Μυστικισμού. Αναζητητές της γυμνής αλήθειας, σήκωσαν τα πέπλα που την κάλυπταν και την έφεραν στο καθαρό Φως με την Φιλοσοφία και την Τέχνη. Ο «Έλληνας  Άνθρωπος» αναγνωρίζει το «Μυστήριο της Ύπαρξης» ως τα πιο σκοτεινά βάθη του αόρατου και κατά την έκφραση του Αναξαγόρα η εντολή του «Νου» του διακόσμησε το Χάος... Στις αντιφάσεις της επίγειας ζωής δεν διαχωρίζει την ύπαρξη του από τον κόσμο και θέλει να έχει δεσμούς κι ομφάλιους λώρους με τα σύμβολα της «Συμπαντικής Γνώσης». Έχει την ωριμότητα της «Εγκόσμιας Συνείδησης» και βλέπει μέσα στο φως το «Μίτο του Θανάτου» κι όλη η ζωή του είναι δομημένη πάνω σε κύματα φωτός και σκοταδιού.

Χάρη στη φαντασία και την ονειρική του παρόρμηση «ποιεί» Τέχνες κι Επιστήμες και το σπουδαιότερο, από την αρχή της Πρωτόγονης ζωής του «ποιεί Ποίηση» που είναι πρόταση Μνήμης, ανατροπής κι ανασύνθεσης των πραγμάτων του Κόσμου.

Οι Μυστικοί μας λένε πως όλα τα θαύματα και τα Μυστήρια του Κόσμου κι όλες οι πληροφορίες, βρίσκονται μέσα μας, στη «Συνείδηση του Είναι» μας. Η αφυπνίζουσα δύναμη της δημιουργικής φαντασίας του Ανθρώπου αναδύεται από τους χώρους του ανερεύνητου «Υποσυνείδητου» και του βαθύτερου του «Εγώ» κι η σκοτεινή περιοχή της ψυχής του αρχίζει να φωτίζεται σιγά σιγά.. Οι «Μεγάλοι Κύκλοι των Ενιαυτών» διέπουν τους «Χρονικούς Κύκλους» που ξεκινούν από το Σύμπαν μέχρι την πρόσφατη Ιστορία του Ανθρώπου και περιγράφουν το Παρελθόν μέχρι και Σήμερα και για το «Κύκλο του Χρόνου» που δόθηκε στην ποιήτρια σε αυτή την επίγεια ζωή...


Add: 2022-03-03 21:15:58 - Upd: 2023-08-21 16:30:41