Το κίνητρο της δυσαρέσκειας
Πώς τα αρνητικά συναισθήματα μπορούν να οδηγήσουν σε μια καλή ζωή
PROPELLED: How Boredom, Frustration, and Anticipation Can Lead Us to the Good Life (τίτλος πρωτοτύπου)
Μετάφραση: Καλοφωλιά, Μυρτώ
Επιμέλεια κειμένου: Οικονομίδου, Μαρία
Κυκλοφορεί
ISBN: 978-960-653-661-8
Διόπτρα, Αθήνα, 2/2022
Γλώσσα: Ελληνική, Νέα
Γλώσσα πρωτοτύπου: Αγγλικά
€ 10.99 (περ. ΦΠΑ 6%)
Ebook, EPUB
432 σελ.
Σύντομη περιγραφή
Και αν τελικά το μυστικό για την ψυχική μας υγεία και ηρεμία δεν κρύβεται στις θετικές σκέψεις αλλά στις σκέψεις που μας δυσκολεύουν; Ο καθηγητής Andreas Elpidorou μας εξηγεί πώς τα αρνητικά συναισθήματα μπορούν να συντελέσουν σε μια ευτυχισμένη ζωή.
Περιγραφή

Ένα από τα καλύτερα βιβλία του 2020 σύμφωνα με το KIRKUS

Πώς τα αρνητικά συναισθήματα οδηγούν σε μια καλή ζωή
Μήπως το διαρκές κυνήγι της ικανοποίησης, της ευτυχίας και της χαράς κάνει τη ζωή μας χειρότερη;
Μήπως συναισθήματα όπως η ανία, το ανικανοποίητο, η δυσαρέσκεια για την κατάσταση στην οποία βρισκόμαστε δεν αποτελούν εμπόδιο για μια καλή ζωή αλλά, αντίθετα, είναι τα κίνητρα για την επίτευξή της;

Ο συγγραφέας υποστηρίζει ότι η αξία των αρνητικών συναισθημάτων είναι ιδιαίτερα σημαντική, μιας και αποτελούν το μέτρο σύγκρισης μεταξύ της ζωής που έχουμε και αυτής που θέλουμε να αποκτήσουμε, καθώς και βασική προϋπόθεση για να διεκδικήσουμε καλύτερες συνθήκες διαβίωσης.
Μάλλον τελικά η πλήξη, η απογοήτευση και η προσδοκία όσων δεν έχουμε επιτύχει μέχρι τώρα μας παρακινούν να κοιτάμε μπροστά, να κάνουμε νέα όνειρα και να θέτουμε νέους στόχους.
Χρησιμοποιώντας τη φιλοσοφία, την ψυχολογία, τη νευροεπιστήμη, αλλά και διδάγματα της τέχνης και της λογοτεχνίας, ο συγγραφέας καταδεικνύει πώς τα αρνητικά συναισθήματα μπορούν να γίνουν το εφαλτήριο για μια γεμάτη, αυθεντική ζωή.


Add: 2022-03-03 12:58:23 - Upd: 2023-01-18 10:03:31