Οι Ναυαγοί
Κυκλοφορεί
ISBN: 978-618-5412-17-3
Μικρή Άρκτος, Υμηττός, 12/2021
Γλώσσα: Ελληνική, Νέα
€ 10.00 (περ. ΦΠΑ 6%)
Βιβλίο, Χαρτόδετο
14 x 21 εκ., 96 σελ.
Σύντομη περιγραφή
Οι Ναυαγοί είναι ένα θεατρικό έργο για την αγάπη. Για την μοναξιά. Για την τέχνη και την λογοτεχνία. Για την εξιδανίκευση και την απομυθοποίηση. Για την οικογένεια και την ενηλικίωση. Για τον έρωτα. Μα πάνω απ’όλα, για την αγάπη.
Περιγραφή

Ένας νεαρός δημοσιογράφος επισκέπτεται το απομονωμένο σπίτι ενός καταξιωμένου συγγραφέα με το πρόσχημα μιας συνέντευξης. Οι δύο άνδρες έχουν ασκήσει καθοριστική επίδραση ο ένας στην ζωή του άλλου, μέσω μιας επιστολής που στάλθηκε στο παρελθόν κι έμεινε μυστηριωδώς αναπάντητη. Στο σπίτι όμως δεν βρίσκονται μόνοι. Μαζί με τον οικοδεσπότη ζει και η ανήλικη κόρη του. Ο έρωτας ανάμεσα στον νέο και το κορίτσι έχει γεννηθεί πολύ πριν γνωριστούν. Οι τρεις ήρωες οπλίζονται με λέξεις. Μέσα από τις λέξεις παλεύουν να κοιταχτούν, να αγαπήσουν, να “βγούν στη ζωή”. Να ελευθερωθούν ο ένας απ΄τον άλλον. Να διεκδικήσει ο καθένας την δική του φωνή.
Οι Ναυαγοί είναι ένα θεατρικό έργο για την αγάπη. Για την μοναξιά. Για την τέχνη και την λογοτεχνία. Για την εξιδανίκευση και την απομυθοποίηση. Για την οικογένεια και την ενηλικίωση. Για τον έρωτα. Μα πάνω απ’όλα, για την αγάπη. Για το πώς να αγαπηθείς με τον άλλον χωρίς να χαθείς μέσα σ΄αυτόν. Πώς να είσαι μόνος και ταυτόχρονα μαζί.
Η Ηρώ Μπέζου γεννήθηκε στην Αθήνα το 1988. Αποφοίτησε από την Δραματική Σχολή του Εθνικού Θεάτρου το 2009 και έκτοτε εργάζεται σταθερά ως ηθοποιός στο θέατρο και ενίοτε στον κινηματογράφο. Η σχέση της με την συγγραφή προέκυψε αυθόρμητα και τα τελευταία χρόνια. “Οι Ναυαγοί” είναι το πρώτο της θεατρικό έργο. Γράφτηκε το 2019. Ανέβηκε για πρώτη φορά τον Οκτώβρη του 2021 στο Υπόγειο του Θεάτρου Τέχνης Καρόλου Κουν σε σκηνοθεσία της ίδιας και του Γιάννη Παπαδόπουλου.


Add: 2022-03-03 12:57:29 - Upd: 2022-04-13 15:42:43