Η ουρά του σκορπιού
Κυκλοφορεί
ISBN: 978-618-5287-53-5
Αναγνώστης, Αθήνα, 12/2021
Γλώσσα: Ελληνική, Νέα
€ 19.00 (περ. ΦΠΑ 6%)
Βιβλίο, Χαρτόδετο
14 x 21 εκ., 560 σελ.
Περιγραφή

Μετά το βιβλίο των Douglas Preston και Lincoln Child Χαμένα Οστά, αυτό το δεύτερο πολυαναμενόμενο θρίλερ της σειράς παρουσιάζει τη Νόρα Κέλι, αρχαιολόγο στο Αρχαιολογικό Ινστιτούτο της Σάντα Φε, και την αρχάρια πράκτορα του FBI Κόρι Σουάνσον, καθώς συνεργάζονται ξανά, για να λύσουν ένα μυστήριο που γρήγορα κλιμακώνεται σε εφιάλτη.
Ένα μουμιοποιημένο πτώμα, ηλικίας άνω του μισού αιώνα, ανακαλύπτεται στο κελάρι ενός εγκαταλελειμμένου κτηρίου σε μία απομακρυσμένη πόλη-φάντασμα του Νέου Μεξικού. Στην Κόρι ανατέθηκε μία υπόθεση που της φαίνεται ασήμαντη: Να αναγνωρίσει το πτώμα και να προσδιορίσει την αιτία θανάτου. Εκείνη φέρνει την αρχαιολόγο Νόρα Κέλι, για να πραγματοποιήσει την ανασκαφή και να βοηθήσει στην έρευνα, και μαζί αποκαλύπτουν κάτι απροσδόκητο και σοκαριστικό: Ο νεκρός προφανώς πέθανε με φρικτούς πόνους. Βρίσκεται σε εμβρυϊκή στάση, με το δέρμα του να ξεφλουδίζει και με τον τρόμο αποτυπωμένο στο πρόσωπό του.
Κρυμμένος στο πτώμα βρίσκεται ένας ισπανικός χρυσός σταυρός του 16ου αιώνα, τεράστιας αξίας.
Όταν επιτέλους ταυτοποιούν το πτώμα –και την παράξενη αιτία θανάτου– η Κόρι και η Νόρα ανοίγουν μία πόρτα σε έναν τρομακτικό, μυστικό κόσμο με αρχαίους θησαυρούς και σύγχρονες εμμονές: Έναν κόσμο που επικεντρώνεται στην αναμφισβήτητα πιο καθοριστική και τρομακτική στιγμή της αμερικανικής ιστορίας.


Add: 2022-02-21 16:54:50 - Upd: 2022-08-17 14:12:27