Γραμματική της Αρχαίας Ελληνικής για όλες τις τάξεις του Λυκείου
της Αττικής Πεζογραφικής Διαλέκτου (με βάση την παραγραφοποίηση του σχολικού βιβλίου της Α.Ε Γραμματικής του Μ. Οικονόμου(1971)
Κυκλοφορεί
ISBN: 978-618-84361-3-8
Γλώσσα: Ελληνική, Νέα
€ 15.00 (περ. ΦΠΑ 6%)
Βιβλίο, Χαρτόδετο
17 x 24 εκ., 290 σελ.
Περιγραφή

Ένα πλήρες εγχειρίδιο που περιλαμβάνει 21 κεφάλαια και καλύπτει όλο το εύρος της Γραμματικής. Πραγματεύεται και αναλύει σε βάθος όλες τις ενότητες της Γραμματικής της αττικής πεζογραφικής διαλέκτου.
Η θεωρία αναλύεται διεξοδικό και καταγράφεται σε πίνακες, με αποτέλεσμα να είναι πιο εύκολη στην ανάγνωση και, παράλληλα, να είναι πιο εύληπτη στον μαθητή και πιο διαχειρίσιμη στη διδασκαλία από τον καθηγητή.
Σε κάθε κεφάλαιο υπάρχει παραπομπή στις παραγράφους της σχολικής Γραμματικής του Μ. Οικονόμου, ώστε να μπορεί ο μαθητής να βρίσκει εύκολα το κεφάλαιο που θίγεται στο σχολείο και έπειτα στο σπίτι να εμβαθύνει και να εμπεδώνει τη θεωρία από το παρόν εγχειρίδιο.
Υπάρχει αναλυτική κλίση πτωτικών αλλά και ρημάτων, ώστε ο μαθητής να μην μένει μόνο στην ακροθιγή αλλά και ελλιπή καταγραφή των παραπάνω στο σχολικό εγχειρίδιο. Παράλληλα, καλύπτονται κεφάλαια που δεν επεξηγούνται επαρκώς -ή δεν καταγράφονται καθόλου- στο σχολικό εγχειρίδιο (π.χ. ομαλά παραθετικά με δίχρονο φωνήεν στην παραλήγουσα, Δυϊκός αριθμός και πολλά άλλα).
Στο τέλος του βιβλίου υπάρχει αναλυτική λίστα Ανωμάλων Ρημάτων δομημένη με τρόπο πρωτότυπο και κατανοητό. Συγχρόνως, οι εκθέτες που βρίσκονται πάνω δεξιά στους περισσότερους τύπους επεξηγούνται αναλυτικά σε Παράρτημα, ώστε ο μαθητής να έχει μια πλήρη εποπτεία των κλιτικών και μορφολογικών μοτίβων. (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου).


Add: 2022-02-17 18:24:19 - Upd: 2022-02-23 16:40:10