Οι αλήθειες των άλλων
Κυκλοφορεί
ISBN: 978-618-03-3087-8
Μεταίχμιο, Αθήνα, 2/2022
Γλώσσα: Ελληνική, Νέα
€ 9.99 (περ. ΦΠΑ 6%)
Ebook, EPUB
504 σελ.
Σύντομη περιγραφή
Η αλήθεια των άλλων, όταν δεν είναι στην καλύτερη περίπτωση άκαιρη, είναι μια ανοησία, μια επικίνδυνη συχνά ανοησία.
Περιγραφή

Η περιπέτεια μιας οικογένειας, ενός χειρογράφου και μιας αποκάλυψης που αυτό κρύβει. Οι αλήθειες του καθένα μας απέναντι στις αλήθειες των άλλων. Άλλοτε η δύναμη και άλλοτε η αδυναμία μας να τις πλησιάσουμε ή να τις ανεχτούμε. Οι αντοχές μας απέναντι στον άλλον, στον διαφορετικό και σε ό,τι πιστεύει. Η διαδρομή από την κατανόηση στη δύσκολη ανοχή, μέχρι την εύκολη βία. Οι αντικατοπτρισμοί από τον μεγάλο κόσμο στον μικρόκοσμο των ηρώων. Όνειρα και επιδιώξεις που πότε ευδοκιμούν και πότε ανατρέπονται από τη συγκυρία ή τη διαδρομή της Ιστορίας. Ιδεολογήματα, πάθη, ευαισθησίες, τραύματα που κουβαλιούνται επώδυνα αλλά και καθοδηγούν σε δύσκολους καιρούς. Η προσπάθεια και η παραίτηση, η νίκη και η ήττα, η διάψευση και ο συμβιβασμός. Λονδίνο, Αϊβαλί, Μυτιλήνη, Κομοτηνή, Αθήνα από δεκαετία σε δεκαετία στην καρδιά του 20ού αιώνα.

ΕΓΡΑΨΕ Ο ΤΥΠΟΣ
Βασικό κλειδί του μυθιστορήματος και ένα από τα κύρια στοιχεία συνοχής του, παρά το μεγάλο χρονικό εύρος της ιστορίας και την πληθώρα δευτερευόντων προσώπων, είναι ένα αγιορείτικο χειρόγραφο όπου ένα χρονικό της Αλώσεως παραδίδει μια διαφορετική, αντιηρωική εκδοχή για το τέλος του Κωνσταντίνου Παλαιολόγου.
Ευριπίδης Γαραντούδης, Τα Νέα

Ο Διαφωτισμός, η αποκοπή από τη συλλογική εσωστρέφεια, ο εκσυγχρονισμός και η θεμελίωση μιας κοινωνίας με όρους δυτικοευρωπαϊκής συγκρότησης αποτελούν για την Ελλάδα μια εκ των προτέρων ναυαγισμένη υπόθεση στις Αλήθειες των άλλων, παραπέμποντας ευθέως στα λιμνάζοντα ύδατα της Αναλαμπής.
Βαγγέλης Χατζηβασιλείου, «Βιβλιοθήκη», Ελευθεροτυπία

Οι αλήθειες των άλλων είναι μια μεγάλη αφήγηση, τοποθετημένη ολόκληρη στον 20ό αιώνα, που διαβάζεται απνευστί. Ο Θέμελης είναι τελικά ένας μάστορας της αφήγησης και γνωρίζει πολύ καλά να διαχέει τη μεγάλη ιστορία μέσα στις μικροϊστορίες των ηρώων του, αυτές τελικά που στοιχειοθετούν ένα μυθιστόρημα. […] Ο Νίκος Θέμελης πλέκει ένα παιχνίδι ταυτοτήτων, με σασπένς αλλά και με την αγωνία που προκαλεί η επικείμενη αποκάλυψη (η όποια).
Νίκος Μπακουνάκης


Add: 2022-02-17 10:13:49 - Upd: 2022-02-17 10:13:49