Συναντήσεις με ανθρώπους του καιρού μας
Κυκλοφορεί
ISBN: 978-618-5587-10-9
136η έκδ. || Πλήρης έκδοση σεναρίου
Γλώσσα: Ελληνική, Νέα
€ 15.00 (περ. ΦΠΑ 6%)
Βιβλίο, Χαρτόδετο
17 x 24 εκ., 254 σελ.
Περιγραφή

28 διάσημοι Έλληνες διανοητές, αφιερωμένοι στις Επιστήμες, στον Λόγο και στην Τέχνη είναι οι Άνθρωποι του καιρού μας, που περιλαμβάνονται σε αυτό το βιβλίο. Βεβαίως, δεν είναι οι μόνοι. Η επιλογή τους μέσα από έναν σημαντικό αριθμό αναγνωρισμένων προσωπικοτήτων έγινε με βάση την επικαιρότητα της εποχής, τότε που μου έδωσαν τη χαρά και μου έκαναν την τιμή να σταθώ απέναντί τους. Νιώθω ότι τους οφείλω πολλά, επειδή οι συνομιλίες μας άνοιξαν για μένα καινούργιους δρόμους σκέψης. Και η σκέψη διαμορφώνει, σιγά σιγά, και χαρακτήρες...

Οι “Συναντήσεις με ανθρώπους του καιρού μας” είναι η συνέχεια του πρώτου τόμου των συνομιλιών που είχε κυκλοφορήσει με τίτλο “Οι Απέναντι – 23 συνεντεύξεις και μία συζήτηση”. Ο δεύτερος τόμος επικεντρώνεται σε άξιους Έλληνες και άξιες Ελληνίδες που έχουν προσφέρει ένα γενναίο έργο στον τόπο μας. 

Στον χώρο των επιστημών βρίσκουμε τους Ελένη Γλύκατζη Αρβελέρ, Γιώργο Γραμματικάκη, Νίκο Καλτσά, Στέλιο Ράμφο, Δημήτρη Φατούρο.

Στον εικαστικό χώρο, τους Κώστα Βαρώτσο, Σπύρο Βασιλείου, Αχιλλέα Δρούγκα, Χρόνη Μπότσογλου, Δημήτρη Μυταρά, Γιάννη Ψυχοπαίδη.

Στον χώρο της μουσικής, τους Ελένη Καραΐνδρου, Λουκά Καρυτινό, Δημήρη Τηλιακό και Μαρία Φαραντούρη.

Στον χώρο του θεάτρου, τους Σπύρο Ευαγγελάτο, Μιχαήλ Μαρμαρινό, Μαρία Ναυπλιώτου, Άγγελο Παπαδημητρίου, Γιώργο Πάτσα, Ρένη Πιττακή, Λήδα Πρωτοψάλτη.

Στον χόρο του χοροθεάτρου, τον Δημήτρη Παπαϊωάννου.

Στον χώρο της λογοτεχνίας, τους Ρέα Γαλανάκη, Πέτρο Μάρκαρη, Παύλο Μάτεσι, Γιάννη Ξανθούλη.

Στον χώρο της υψηλής ραπτικής, τον Γιάννη Τσεκλένη.


Add: 2022-01-15 22:34:18 - Upd: 2022-11-10 09:21:01