Ο Πόλεμος του Andy. 9 Απριλίου 1940-9 Απριλίου 1945
Η ιστορία του Δανού Anders Lassen, ήρωα του Β' Παγκοσμίου Πολέμου (Αφρική, Γαλλία, Ελλάδα, Γιουγκοσλαβία, Ιταλία)
Κυκλοφορεί
ISBN: 978-960-458-986-9
Επίκεντρο, Θεσσαλονίκη, 4/2021
1η έκδ.
Γλώσσα: Ελληνική, Νέα
€ 11.49 (περ. ΦΠΑ 6%)
Ebook, EPUB
432 σελ.
Περιγραφή

Μια μυθιστορηματική βιογραφία.

Ο Anders Lassen είναι ένας θρύλος που έδρασε στον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο.

Μετά τη συμμετοχή του σε μια ανταρσία σε ένα δανέζικο πλοίο, πήγε στη Σκωτία. Πρώτα κατατάχτηκε στην SOE προτού υπηρετήσει στην Καταδρομική Δύναμη Μικρής Κλίμακας (SSRF), την Special Air Service (SAS) και τη Special Boat Service (SBS). Συμμετείχε στην Επιχείρηση Postmaster, στα ανοικτά της Δυτικής Αφρικής, και στις επιδρομές στα Νησιά της Μάγχης και στην ακτή της Νορμανδίας. Ήταν παρών κατά το μεγαλύτερο μέρος της δράσης στην Ανατολική Μεσόγειο, πολεμώντας στην Ελλάδα, τα Δωδεκάνησα, τη Γιουγκοσλαβία, την ηπειρωτική Ελλάδα και τέλος στην Ιταλία.

Αυτή η καταπληκτική βιογραφία δεν αποτελεί μόνο έναν φόρο τιμής σε έναν εξαιρετικό στρατιώτη, αλλά και μια συναρπαστική περιγραφή πολλών ειδικών στρατιωτικών επιχειρήσεων στις οποίες συμμετείχε ο Anders. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχει η φρέσκια ματιά στα γεγονότα στη Θεσσαλονίκη και την Κρήτη το 1944 και 1945.

Παρά την επιστημονική αυστηρότητα και το υψηλό επίπεδο της λεπτομερέστατης έρευνας που το διακρίνουν, το βιβλίο απευθύνεται όχι μόνο σε επαγγελματίες ιστορικούς, αλλά και σε ένα ευρύτερο κοινό με ενδιαφέρον για την Ιστορία. Από τις σελίδες του παρελαύνουν πλήθος χαρακτήρων «με σάρκα και αίμα», από κορυφαίους Βρετανούς Κομμάντο, όπως ο George Jellicoe ή ο Patrick Leigh Fermor, μέχρι «ταπεινούς» Έλληνες νησιώτες και Γερμανούς διοικητές. Οι σκηνές δράσης καθηλώνουν τον αναγνώστη. Οι αφηγηματικές αρετές, προστιθέμενες στην ποιότητα και τη θεματολογία του βιβλίου, το καθιστούν πράγματι ένα ελληνικό εκδοτικό γεγονός.

Ιωάννης Δ. Στεφανίδης

Ο Thomas Harder είναι Δανός ιστορικός και μεταφραστής λογοτεχνίας. Είναι συγγραφέας είκοσι βιβλίων με ιταλικά θέματα και τεσσάρων βιογραφιών. Έχει μεταφράσει έργα πολλών συγγραφέων και κυρίως των Σαλμάν Ρούσντι, Ουμπέρτο Έκο και πιο πρόσφατα, το κλασικό μεσαιωνικό Δεκαήμερον του Βοκάκιου. Ο Harder έχει κερδίσει πολλά δανικά, σουηδικά και ιταλικά βραβεία για την ιστορική του έρευνα και συγγραφή καθώς και για τις μεταφράσεις του. Ζει στην Κοπεγχάγη με τη σύζυγό του. Ο ιστότοπός του είναι https://thomasharder.dk/en


Add: 2022-01-13 20:34:57 - Upd: 2022-09-01 17:09:12