Καιρός του σιγάν - Στη σιωπή των μοναστηριών Β. Γαλλία - Καππαδοκία
Κυκλοφορεί
ISBN: 978-618-03-3042-7
Μεταίχμιο, Αθήνα, 1/2022
Γλώσσα: Ελληνική, Νέα
€ 7.99 (περ. ΦΠΑ 6%)
Ebook, EPUB
136 σελ.
Σύντομη περιγραφή
Η στοχαστική ζωή των μοναχών, όπως τη μεταφέρει με περιγραφική δεινότητα και οξυδερκή παρατήρηση ο σημαντικότερος ταξιδιωτικός συγγραφέας της εποχής μας.
Περιγραφή

Από τα αβαεία στη βόρεια Γαλλία ως τα επιβλητικά μοναστήρια στους βράχους της Καππαδοκίας, ο Πάτρικ Λη Φέρμορ περιγράφει την αυστηρή στοχαστική ζωή των μοναχών και την άχρονη ομορφιά του μοναστικού τους περιβάλλοντος. Στα περιστασιακά αποτραβήγματά του από τον κόσμο, ο κορυφαίος ταξιδιωτικός συγγραφέας αποτυπώνει αβίαστα τη γαλήνια μοναξιά και τη γοητεία των μοναστηριών ως μια αναπάντεχη υπερφυσική ευλογία.

ΕΓΡΑΨΑΝ ΓΙΑ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ
Απολαυστικό… Ένα θαυμαστό ταξιδιωτικό βιβλίο κι ένα λαμπρό κείμενο εξερεύνησης του ανθρώπου.
New Statesman

Η ενδοσκόπηση, η ιστορία και το ρεπορτάζ βρίσκουν τη θέση τους σε αυτό το ισορροπημένο και διαυγές βιβλίο.
The Sunday Times

Μια εξαιρετικά επιτυχημένη προσπάθεια να περιγραφούν οι αντιδράσεις ενός ανθρώπου του κόσμου (με τη φιλελεύθερη έννοια) όταν έρχεται αντιμέτωπος με τον μοναστικό βίο.
The Daily Telegraph

Αν τα μεγαλύτερα ταξιδιωτικά βιβλία του Φέρμορ είναι μπαρόκ καθεδρικοί ναοί, λαμπρά και βαριά στολισμένοι με κάθε λογής πληροφορίες και περιγραφές, ο Καιρός του σιγάν, όπως ταιριάζει στον τίτλο του και στο θέμα του, είναι ένα πιο λιτό αλλά περίτεχνο παρεκκλήσι, όπου μας καλεί ο Φέρμορ να αφουγκραστούμε τη σιγή του μοναστικού βίου.
Μιχάλης Μακρόπουλος


Add: 2022-01-12 15:49:05 - Upd: 2024-01-16 15:18:04