Η εξέλιξη του ρατσισμού
Κυκλοφορεί
ISBN: 978-618-5513-06-1
Γλώσσα: Ελληνική, Νέα
€ 20.18 (περ. ΦΠΑ 6%)
Βιβλίο, Χαρτόδετο
14 x 21 εκ., 500 σελ.
Περιγραφή

Από τον καιρό που ο Κάρολος Δαρβίνος πρωτοέγραψε για την "προέλευση του ανθρώπου", οι διαφορές ανάμεσα στις ανθρώπινες φυλές υπήρξαν το αντικείμενο της πιο επίμονης διαμάχης σχετικά με την "καταγωγή του είδους". Η εξελικτική θεωρία χρησιμοποιήθηκε και διαστρεβλώθηκε, τόσο από τους ρατσιστές, όσο και από τους αντιρατσιστές, ως επιστημονική δικαιολογία ή πνευματικό όπλο. Γύρω απ` αυτό που ο Δαρβίνος ονόμαζε "αξία των διαφορών" μεταξύ των ανθρώπων οικοδομήθηκαν ή κατέρρευσαν σταδιοδρομίες, κηρύχθηκαν πόλεμοι, αφιερώθηκαν ή θυσιάστηκαν ζωές.
Η Εξέλιξη του Ρατσισμού είναι η ιστορία τόσο της εξελικτικής θεωρίας, όσο και των ιδεών σχετικά με τη φυλή και το ρατσισμό. Σε ένα πνευματικά γοητευτικό αφήγημα, που συνδυάζει την επιστήμη με την ιστορία, τις θεωρίες με τις προσωπικότητες, η Πατ Σίπμαν εξηγεί την αρχική διαμάχη για την εξέλιξη την εποχή του Δαρβίνου, τη διαφθορά της εξελικτικής θεωρίας όταν στράφηκε στην ευγονική, τη σύγκρουση ανάμεσα στην εργαστηριακή έρευνα πάνω στη γενετική και στην εργασία σε πραγματικές συνθήκες της φυσικής ανθρωπολογίας και της βιολογίας -η οποία προκάλεσε τη "νέα σύνθεση" της σύγχρονης εξελικτικής βιολογίας, που με τη σειρά της έριξε νέο φως στην παλαιότατη συζήτηση για την επίδραση της φύσης και της ανατροφής- και τις συνεχιζόμενες διαμάχες για την κληρονομικότητα της ευφυΐας, της εγκληματικής συμπεριφοράς και άλλων χαρακτηριστικών.
Η Εξέλιξη του Ρατσισμού είναι μια προσγειωμένη και προσεκτική επιστημονική εργασία που εξετάζει τα πιο δύσκολα ερωτήματα για τις ανθρώπινες διαφορές.


Add: 2022-01-12 14:01:19 - Upd: 2022-08-17 14:12:26