Η κατάρα των Γκρίφιθς
Κυκλοφορεί
ISBN: 978-618-83158-8-4
Θαρσώ, Αθήνα, 7/2021
Γλώσσα: Ελληνική, Νέα
Ενιαία τιμή έως 1/1/2023
€ 7.00 (περ. ΦΠΑ 6%)
Βιβλίο, Χαρτόδετο
17 x 12 εκ, 182 σελ.
Περιγραφή

Ένα δράμα με όλη τη σημασία της λέξης: ένας κρυφός γάμος, έρωτες ρημαγμένοι από τη μοίρα, τυχαίοι θάνατοι που περιέργως συμβαίνουν την πιο κατάλληλη στιγμή για να επιβεβαιωθεί η κατάρα που βαραίνει την οικογένεια.
Μια ιστορία που διαθέτει όλα τα στοιχεία που χαρακτηρίζουν μια γοτθική νουβέλα: μια νεαρή γυναίκα περιορισμένη σε έναν ζοφερό πύργο, ένας σύζυγος που κρύβει ένα τρομερό μυστικό που την τρομοκρατεί, μια απελπισμένη φυγή γεμάτη κινδύνους και δυστυχίες και η ανηλεής, καταδίωξη από έναν εγκληματία σύζυγο.
Άνθρωποι φεύγουν για ένα ταξίδι και κανείς δεν μαθαίνει ποτέ τι απέγιναν, άλλοι πάνε για κάποιο θέλημα και δεν τους ξαναβλέπει ανθρώπου μάτι και κάποιοι κάθονται στο κατώφλι του σπιτιού τους και αυτή είναι η τελευταία ανάμνηση που έχουν από αυτούς οι γείτονες.
Τρεις μακάβριες ιστορίες από μια χαρισματική συγγραφέα με κομψό λόγο που χωρίς εξεζητημένα στολίδια αναδίνει ευχαρίστηση και ομορφιά από κάθε σελίδα. Γιατί η μαεστρία της Elizabeth Gaskell, αυτός ο τρόπος γραφής της που προκαλεί και νικά τον χρόνο, έγκειται στην τέλεια δημιουργία χαρακτήρων και στον τρόπο με τον οποίο τους τοποθετεί σε ένα περιβάλλον ιδιαίτερο, το οποίο περιγράφει με θαυμαστή ακρίβεια.