Το χρονικό της Επανάστασης μέσα από τις εφημερίδες της παλιγγενεσίας -1821
1821 από τον ξεσηκωμό ως τη δημιουργία του Ελληνικού κράτους
Κυκλοφορεί
ISBN: 978-618-5447-15-1
Μένανδρος, Αθήνα, 12/2021
Είδος έκδοσης: Με σχόλια || Εικονογραφημένη || Μεγάλου μεγέθους και γραμματοσειράς || Πλήρης || Άπαντα
Γλώσσα: Ελληνική, Νέα
€ 120.00 (περ. ΦΠΑ 6%)
Βιβλίο, Χαρτόδετο
24 x 34 εκ., 1300 σελ.
τ. 3
Σύντομη περιγραφή
Μια επετειακή μνημειώδης έκδοση, βασισμένη στα δημοσιεύματα των εφημερίδων εκείνης της εποχής, που αναφέρονται στα γεγονότα από την προετοιμασία της Ελληνικής Επανάστασης έως και τη δημιουργία του νέου ελληνικού κράτους.
Περιγραφή

Πρόκειται για ένα αφιερωματικό τρίτομο έργο 1300 σελίδων, βασισμένο στα δημοσιεύματα των εφημερίδων εκείνης της εποχής, που αναφέρονται στα γεγονότα από την προετοιμασία της Ελληνικής Επανάστασης έως και την δημιουργία του νέου ελληνικού κράτους.

Ένα βιβλίο για την Ελληνική Επανάσταση. Ένα βιβλίο για τα γεγονότα που συνέβησαν σε τούτο εδώ τον τόπο πριν από 200 χρόνια.

Η Παλιγγενεσία! Η Λευτεριά μας!

Γεγονότα μοναδικά, συγκλονιστικά, τα οποία εκτυλίσσονται σε μια κρίσιμη δεκαετία και οδηγούν στο ελεύθερο ελληνικό κράτος. Η Επανάσταση του Γένους συνεπαίρνει όλους τους Έλληνες δύο αιώνες τώρα και θα συνεχίζει να τους συνεπαίρνει, όσα χρόνια και αν περάσουν, αφού είναι ένα κομμάτι από την ζωή τους, από την χώρα τους, από την ιστορία τους.

Το βιβλίο μεταφέρει για πρώτη φορά την Εθνεγερσία αλλά και την δημιουργία του ελληνικού κράτους «ζωντανά», όπως ακριβώς αποτυπώθηκαν στις ελληνικές αλλά και τις ξένες εφημερίδες της περιόδου εκείνης. Μεταφέρει τον Αγώνα, όπως ακριβώς διεξήχθη από τους Επαναστάτες.

Στηρίζεται στην επί δεκαετίες έρευνα και συλλογή αρχειακού υλικού από τον Κωνσταντίνο Π. Γκιουλέκα και στα ιστορικά κέιμενά του. Στην ολοκλήρωσή του βοήθησε μια πολυπληθής ομάδα συνεργατών (καθηγητών, ειδικών επιστημόνων κ.ά.)

Για κάθε ένα από τα 11 χρόνια που πραγματεύεται το έργο, υπάρχει αναλυτικό χρονολόγιο με τα σημαντικότερα γεγονότα καθώς και εκατοντάδες άρθρα και αποσπάσματα εφημερίδων με τα σχετικά σχόλια του συγγραφέα.

Η έκδοση εμπλουτίζεται με τεκμήρια του Αγώνα, αποσπάσματα από τα απομνημονεύματα των Αγωνιστών αλλά και διάφορες ιστορικές θεματικές ενότητες, όλα πλαισιωμένα με την πληρέστερη, ίσως, εικονογραφία που έχει συγκεντρωθεί ποτέ σε έργο για την Επανάσταση.


Add: 2022-01-10 15:14:34 - Upd: 2022-11-07 12:50:05