Η καλοσύνη αιωρείται
Πάνω από δύο καρβέλια ψωμί και ένα γέρικο κουνέλι
Κυκλοφορεί
ISBN: 978-618-5607-03-6
Θερμαϊκός, Θεσσαλονίκη, 12/2021
122η έκδ.
Γλώσσα: Ελληνική, Νέα
€ 15.00 (περ. ΦΠΑ 6%)
Βιβλίο, Χαρτόδετο
15 x 21 εκ., 580 γρ., 360 σελ.
Σύντομη περιγραφή
Ένα βιβλίο για την πορεία προς τη συνένωση ενός ζευγαριού και τη μετέπειτα κοινή ζωή τους, πλαισιωμένη από ιστορικά γεγονότα, περιστατικά της καθημερινότητάς τους και καταστάσεις που σκιαγραφούν με τον καλύτερο τρόπο τη μεταπολεμική εποχή στην Ελλάδα.
Περιγραφή

Κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Θερμαϊκός το βιβλίο της Κίας Φιλιππίδου, με τίτλο «Η καλοσύνη αιωρείται πάνω από δυο καρβέλια ψωμί και ένα γέρικο κουνέλι». Ένα βιβλίο για την πορεία προς τη συνένωση ενός ζευγαριού και τη μετέπειτα κοινή ζωή τους, πλαισιωμένη από ιστορικά γεγονότα, περιστατικά της καθημερινότητάς τους και καταστάσεις που σκιαγραφούν με τον καλύτερο τρόπο τη μεταπολεμική εποχή στην Ελλάδα. Το έργο στο εξώφυλλο είναι της Αναστασίας Φιλιππίδου.

Από το οπισθόφυλλο

Οι Μακεδονίτες ξεκινούν από τη Θεσσαλονίκη, οι Φοιβαίοι από την Καλαμάτα, οι Σπανδωνήδες από την Προύσα· και αγκαλιάζοντας στην πορεία τους νύφες, από την Αθήνα, την Κιλικία, την Κωνσταντινούπολη, αγαπούν νέες πατρίδες, τη Χαλκίδα, τις Σέρρες, τον Πειραιά, και τις κατακτούν.

Ζουν και δρουν μέσα στο πλαίσιο των καιρών, σε Τουρκοκρατία, προσφυγιά, πόλεμο, Κατοχή, Εμφύλιο, στο περιβάλλον όπου το Σύμπαν τους τοποθετεί, συγκλίνοντας συνεχώς τους δρόμους τους έως την προδιαγεγραμμένη συνένωση Γιώργου και Τασίας.

Μέσα από τη ζωή του νέου ζευγαριού αναδύονται η καθημερινότητα της μεσαίας τάξης της μεταπολεμικής Ελλάδας, η εξέλιξη των κοινωνικών αντιλήψεων, οι δυσκολίες που καλούνται να αντιμετωπίσουν, η ζωή ενός παιδιού που μεγαλώνει στο ξεκίνημα της εποχής της αντιπαροχής, η αισιοδοξία για το μέλλον λίγο πριν από τη χούντα. Το βιβλίο τελειώνει τη μέρα που εκδηλώνεται το πραξικόπημα.


Βιογραφικό

Η Κία Φιλιππίδου γεννήθηκε στην Καστέλλα του Πειραιά, τελείωσε το Αρσάκειο Ψυχικού και σπούδασε Διοίκηση Επιχειρήσεων στο Πανεπιστήμιο Πειραιά. Εργάστηκε στις Διεθνείς Σχέσεις του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας. Ζει στην Αθήνα, είναι παντρεμένη κι έχει μια κόρη και έναν εγγονό.


Add: 2021-12-09 15:18:07 - Upd: 2021-12-09 15:18:07