Οργανωσιακή Συμπεριφορά και Διοίκηση
Organizational Behavior and Management (τίτλος πρωτοτύπου)
Κυκλοφορεί
ISBN: 978-960-418-920-5
Τζιόλα, Θεσσαλονίκη, 11/2021
11η έκδ.
Γλώσσα: Ελληνική, Νέα
Γλώσσα πρωτοτύπου: Αγγλικά
€ 44.47 (περ. ΦΠΑ 6%)
Βιβλίο, Σκληρόδετο
21 x 29 εκ., 1,900 γρ., 608 σελ.
Περιγραφή


Η οργανωσιακή λειτουργία είναι πολύπλοκη. Καμία ενιαία θεωρία ή μοντέλο οργανωσιακής συμπεριφοράς δεν έχει αναδειχθεί ως το καλύτερο ή πιο πρακτικό. Έτσι, τα διευθυντικά στελέχη όταν προσπαθούν να κατανοήσουν, να ερμηνεύσουν και να προβλέψουν τη συμπεριφορά πρέπει να είναι σε θέση να διερευνούν και να διαγιγνώσκουν οργανωσιακές καταστάσεις. Η ενδέκατη έκδοση του βιβλίου Οργανωσιακή Συμπεριφορά και Διοίκηση ενθαρρύνει την ανάπτυξη αυτών των δεξιοτήτων διερεύνησης και διάγνωσης. Οι συγγραφείς παρουσιάζουν επίσης τις πιο σύγχρονες θεωρίες, έρευνες και εφαρμογές, διατηρώντας παράλληλα τα κλασικά επιτεύγματα στον τομέα της οργανωσιακής συμπεριφοράς.

Νέα στοιχεία της 11ης έκδοσης:

  • Προσθήκη τρεχόντων/σχετικών θεμάτων, συμπεριλαμβανομένων στατιστικών στοιχείων για την ποικιλομορφία του πληθυσμού και του εργατικού δυναμικού των ΗΠΑ για τα επόμενα 40 χρόνια. Κορυφαίες παγκόσμιες πόλεις και η σημαντικότητά τους στο παγκόσμιο επιχειρηματικό περιβάλλον. Πώς να διακρατήσετε τη γενιά της χιλιετίας (millenials) που τείνει να αλλάζει θέση εργασίας κάθε δύο χρόνια. Απόδοση προσοχής στη γενιά Z, η οποία θα εισέλθει σύντομα στο εργατικό δυναμικό. Τα σκάνδαλα με τις εκπομπές ρύπων της Volkswagen. Εταιρείες όπως η Adobe και η General Electric που καταργούν τις ετήσιες αξιολογήσεις των επιδόσεων. Η υποστήριξη και η συμπερίληψη των εργαζομένων ΛΟΑΤ στο εργατικό δυναμικό της Wells Fargo. Τρέχοντα στατιστικά στοιχεία σχετικά με τις υποθέσεις βίας, σεξουαλικής παρενόχλησης και συμπεριφοράς διάκρισης στον χώρο εργασίας. Ο αυξανόμενος αριθμός των τηλεργαζομένων και των «υπερ-μετακινούμενων». Η επανάσταση της εφαρμογής WeChat στην Κίνα. Η χρήση του υπολογιστικού νέφους για τη σύνδεση μελών εικονικών ομάδων σε όλο τον κόσμο και οι διευθύνοντες σύμβουλοι που χρησιμοποιούν τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για να επικοινωνούν με τους εργαζόμενους και τους πελάτες.
  • Οι περισσότερες μελέτες περίπτωσης στο τέλος των κεφαλαίων έχουν ανανεωθεί. Δύο νέες περιπτώσεις έχουν προστεθεί για να αντικαταστήσουν περιπτώσεις που είχαν χρησιμοποιηθεί στην προηγούμενη έκδοση: η Μελέτη Περίπτωσης 1.1, «Η REI λέει στους εργαζόμενους να βγουν έξω», και η Μελέτη Περίπτωσης 10.1, «Η Zappos καταργεί τους μάνατζερ».

Πολλά από τα πλαίσια του βιβλίου —«Τι γνωρίζετε», «Τι μάθατε», «Παγκόσμια οργανωσιακή συμπεριφορά», «Η αξία της οργανωσιακής συμπεριφοράς», «Εσείς θα κρίνετε» και «Πληροφορίες που μπορείτε να χρησιμοποιείτε»— έχουν επικαιροποιηθεί ή αντικατασταθεί με τα τρέχοντα θέματα και ζητήματα που αφορούν τους μάνατζερ.

Περιέχει: Το Πεδίο της Οργανωσιακής Συμπεριφοράς - Οι Αποτελεσματικοί Μάνατζερ Κατανοούν την Οργανωσιακή Συμπεριφορά - Διεθνής και Οργανωσιακή Κουλτούρα - Κατανόηση και Διαχείριση Ατομικής Συμπεριφοράς - Ατομικές Διαφορές στον Χώρο Εργασίας - Αντιλήψεις και Απόδοση Αιτιών - Παρακίνηση - Σχεδιασμός Έργου και Απόδοση - Αξιολόγηση και Αμοιβές Επηρεάζουν τη Συμπεριφορά - Διαχείριση Εργασιακής Συμπεριφοράς - Διαχείριση Εργασιακού Άγχους - Ομαδική Συμπεριφορά και Διαπροσωπική Επιρροή - Δυναμική Ομάδων - Διαχείριση Συγκρούσεων και Διαπραγματεύσεις - Δύναμη και Σχέσεις Εξουσίας - Οργανωσιακές Διαδικασίες - Αποτελεσματική Επικοινωνία - Λήψη Αποφάσεων - Ηγεσία - Οργανωσιακός Σχεδιασμός, Αλλαγή και Καινοτομία - Οργανωσιακή Δομή και Οργανωσιακός Σχεδιασμός - Διοίκηση Οργανωσιακής Αλλαγής - Ποσοτικές και Ποιοτικές Ερευνητικές Τεχνικές για τη Μελέτη της Οργανωσιακής Συμπεριφοράς και της Διοικητικής Πρακτικής - Γλωσσάρι - Ευρετήριο


Add: 2021-11-12 11:02:11 - Upd: 2022-03-11 13:43:15