Εξελικτική Αστρολογία
Οι περιπέτειες της ψυχής
Κυκλοφορεί
ISBN: 978-960-597-296-7
Λεξίτυπον, Αθήνα, 2021
Ελληνική, Νέα
Ενιαία τιμή έως 1/1/3000
€ 10.00 (περ. ΦΠΑ 6%)
Βιβλίο, Χαρτόδετο
21 x 14 εκ, 240 γρ, 104 σελ.
Περιγραφή

Μέσα από τις σελίδες αυτού του βιβλίου επιχειρείται μία συστηματική προσέγγιση ενός καινούργιου σχετικά κλάδου της Αστρολογίας, της Εξελικτικής Αστρολογίας, που είναι τμήμα της ευρύτερης Καρμικής Αστρολογίας και, σύμφωνα με αυτήν, κάθε ωροσκόπιο δείχνει, αν υπάρχει και σε τι βαθμό βρίσκεται η εξέλιξη της ψυχής, πώς αυτή (η εξέλιξη) μπορεί να πραγματωθεί και αν κάποιες εμπειρίες δεν τις εμπέδωσε καλά η ψυχή και πρέπει να τις αναβιώσει σε αυτήν την ενσάρκωση, προκειμένου να τις εμπεδώσει.

Η Εξελικτική Αστρολογία βασίζεται στην έννοια της εξέλιξης και, χωρίς να υποτιμά κανέναν αστρολογικό παράγοντα, δίνει ιδιαίτερη σημασία σε πέντε αστρολογικούς παράγοντες, διότι πιστεύει πως αυτοί είναι τα κύρια στίγματα που προσδιορίζουν και καθορίζουν την εξέλιξη της ψυχής, δηλαδή τον Πλούτωνα, τον Βόρειο Δεσμό, τον Νότιο Δεσμό, το αντιδιαμετρικό σημείο του Πλούτωνα και τον Χείρωνα.

Επίσης, δίνεται μεγάλη σημασία και στους κυβερνήτες των Δεσμών της Σελήνης, διότι θεωρείται ότι οι ευνοϊκές όψεις προς τους Δεσμούς της ευνοούν την εξέλιξη της ψυχής, ενώ οι δύσκολες όψεις δείχνουν πως η ψυχή πρέπει να αναβιώσει κάποιες εμπειρίες για να τις εμπεδώσει. Επίσης, δέχεται ότι οι δύσκολες όψεις δείχνουν πρόκληση, αγώνα, μαθητεία, αποδέχεται την εσωτερική έννοια του «κάρμα» και του «ντάρμα» και βασίζεται σε κάποιες μεταφυσικές προϋποθέσεις.

Έτσι αναλύεται η φύση του Πλούτωνα, η λειτουργία του στα 12 ζώδια και στους 12 οίκους, η φύση των Δεσμών της Σελήνης, η φύση του αντιδιαμετρικού σημείου του Πλούτωνα και η λειτουργία του σε ζώδια και οίκους και η φύση του Χείρωνα σε ζώδιο και οίκο.

https://www.lexitipon.gr/product/626/exeliktiki-astrologia.html