Το ημερολόγιο ενός κλέφτη
Κυκλοφορεί
ISBN: 978-618-03-2909-4
Μεταίχμιο, Αθήνα, 10/2021
Γλώσσα: Ελληνική, Νέα
€ 12.99 (περ. ΦΠΑ 6%)
Ebook, EPUB
344 σελ.
Σύντομη περιγραφή
Το αυτοβιογραφικό μυθιστόρημα του Μαύρου Πρίγκιπα των Γραμμάτων της Γαλλίας, Jean Genet.
Περιγραφή

Το ημερολόγιο ενός κλέφτη είναι ίσως το πιο αυθεντικά αυτοβιογραφικό μυθιστόρημα του Jean Genet, στο οποίο ο συγγραφέας προσωποποιεί την αναζήτηση της πνευματικής δόξας μέσα από την επιδίωξη του κακού. Με το έντονα λυρικό ύφος της πρόζας του που έχει γίνει το σήμα κατατεθέν του, ο άνθρωπος που ο Jean Cocteau αποκαλούσε «Μαύρο πρίγκιπα των Γραμμάτων» της Γαλλίας, εδώ αναπαριστά τα πρώτα χρόνια της ενήλικης ζωής του – την περίοδο που ζούσε ως μικροαπατεώνας και πλάνης, διασχίζοντας την Ισπανία και την Αμβέρσα, περνώντας περιστασιακά τα σύνορα των υπόλοιπων χωρών της Ευρώπης, στην προσπάθειά του να βρίσκεται πάντα ένα βήμα μπροστά από τις Αρχές.

ΕΓΡΑΨΑΝ ΓΙΑ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ
Μόνο μια χούφτα συγγραφείς του εικοστού αιώνα, όπως ο Κάφκα και ο Προυστ, έχουν μια εξίσου σημαντική, εξίσου αμετάκλητη φωνή.
Susan Sontag, συγγραφέας

Μια από τις πιο δυνατές και πιο ζωτικές καταγραφές ζωής που αποτυπώθηκαν ποτέ στο χαρτί… ο Genet έχει δραματοποιήσει την ιστορία της ίδιας του της ζωής με τέτοια δύναμη και τέτοιο όραμα που σου κόβουν την ανάσα. Το ημερολόγιο ενός κλέφτη αναμφίβολα θα κατατάξει τον Genet ως μια από τις πιο τολμηρές λογοτεχνικές φιγούρες όλων των εποχών.
New York Post


Add: 2021-10-07 13:40:57 - Upd: 2022-08-17 14:12:26