Ξεκινώντας από το Μηδέν για Γονείς και Δασκάλους
ή (σχεδόν) όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε όταν μιλάτε στα παιδιά για τα Μαθηματικά
Κυκλοφορεί
ISBN: 978-960-01-2245-9
Γλώσσα: Ελληνική, Νέα
€ 20.00 (περ. ΦΠΑ 6%)
Βιβλίο, Χαρτόδετο
17 x 24 εκ., 227 σελ.
Περιγραφή
Περιγραφή

Το βιβλίο αυτό μας πάει πίσω, στα πρώτα βήματα των σχολικών Μαθηματικών, και απευθύνεται σε όσους αισθάνονται άβολα με την ιδέα της διδασκαλίας των Μαθηματικών σε πολύ μικρά παιδιά. Αν η ιδέα να συζητήσετε για τα Μαθηματικά με τα μικρά παιδιά σάς δημιουργεί άγχος, τότε ίσως αυτό να είναι το βιβλίο που αναζητάτε!

Στα δέκα κεφάλαιά του καλύπτονται οι βασικές θεματικές των Μαθηματικών που είναι απαραίτητο να γνωρίζουν τα μικρά παιδιά. Προτείνει δεκάδες διασκεδαστικές δραστηριότητες συντροφιά με έξι εικονογραφημένους μικρούς φίλους. Με ανοικτό και φιλικό τρόπο ανοίγονται νέοι ορίζοντες μέσα από την εξερεύνηση βασικών ιδεών των οποίων την ύπαρξη ίσως δεν είχατε συνειδητοποιήσει ποτέ, όπως ότι το μηδέν δεν σημαίνει απλώς και μόνο τίποτε, αλλά πολύ περισσότερα πράγματα.

Γραμμένο από ακαδημαϊκούς με πολύχρονη εμπειρία στη μαθηματική εκπαίδευση μαθητών και εκπαιδευτικών, το βιβλίο αυτό αποτελεί έναν ασφαλή και γεμάτο κατανόηση πρακτικό οδηγό για κάθε αναγνώστη που ενδιαφέρεται να διευρύνει και να ισχυροποιήσει τη δική του μαθηματική αυτοπεποίθηση αλλά και των μικρών παιδιών που καθοδηγεί.

Περιεχόμενα

Πρόλογος
Ξεκινώντας από το μηδέν για γονείς και δασκάλους
1. Κουκιά μετρημένα
2. Βάλε-βγάλε
3. Μοιρασμένη χαρά, διπλή χαρά
4. Η δύναμη του συμβόλου
5. Σχήμα λόγου και Κάνε μου χώρο
6. Μακριά και αγαπημένοι
7. Μια φορά κι έναν καιρό
8. Μαθηματικά σχέδια
9. Επικοινωνώντας με το παιδί που κρύβουμε μέσα μας
10. Ναι, σχεδόν φτάσαμε!


Add: 2021-09-17 13:37:30 - Upd: 2022-08-17 14:12:26