Μέθοδος ΜΟΝΤΣΙ 2.0
Η συνταγή του Ποδοσφαιρικού Μίδα
El metodo Monchi 2.0 (τίτλος πρωτοτύπου)
Κυκλοφορεί
ISBN: 978-960-555-016-5
MVPublications, Αθήνα, 6/2021
Γλώσσα: Ελληνική, Νέα
Γλώσσα πρωτοτύπου: Ισπανικά
€ 14.90 (περ. ΦΠΑ 6%)
Βιβλίο, Χαρτόδετο
17 x 24 εκ., 300 σελ.
τ. 1
Περιγραφή

Ο Ραμόν Ροντρίγκεθ Βερντέχο (Σαν Φερνάντο, 20 Σεπτεμβρίου 1968), ευρέως γνωστός ως Μόντσι, έγινε σημείο αναφοράς διεθνούς βεληνεκούς. Είναι ένας από τους ελάχιστους θρύλους της σημερινής εποχής του ποδοσφαίρου, που δεν κατάφερε να γίνει τραγούδι στα χείλη των φιλάθλων, ως ποδοσφαιριστής, αλλά φορώντας το σακάκι και το τζιν παντελόνι του.

Είναι ένας αυτοδίδακτος τεχνικός διευθυντής ποδοσφαίρου, ο οποίος τοποθετήθηκε στο πόστο αυτό, ως λύση ανάγκης σε μια στιγμή που τα ταμεία της Σεβίλλης ήταν άδεια και η ομάδα αδυνατούσε να εκπληρώσεις τις οικονομικές υποχρεώσεις της. Ο Μόντσι κατάφερε το αδιανόητο με μία ομάδα που ποτέ δεν είχε τέτοιες επιτυχίες σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

Αυτό το βιβλίο που ακροβατεί ανάμεσα σε ένα ακαδημαϊκό εγχειρίδιο για ένα επιτυχημένο επιχειρηματικό μοντέλο και μία σύνοψη ανέκδοτων ιστοριών για τις μεταγραφές και τον θυελλώδη κόσμο του επαγγελματικού ποδοσφαίρου, θέλει να αποκαλύψει τα μέσα και τα έξω μιας δουλειάς που κινεί εκατοντάδες εκατομμυρίων ευρώ κάθε χρόνο και που είναι ικανή - ανάλογα αν γίνεται με σύνεση ή όχι - να απογειώσει ή να θάψει το πάθος των οπαδών.

Θα έλεγε κανείς ότι είναι κάτι περισσότερο από ένα ποδοσφαιρικό βιβλίο. Ο Μόντσι δεν διδάσκει προπονητική, δεν είναι αυτή η δουλειά του. Διδάσκει όμως, μεθοδολογία των επιχειρήσεων, αυτοβελτίωση και συστηματοποίηση ενός μοντέλου, που έδειχνε εξ αρχής ότι θα ήταν επιτυχημένο (μιας και ήταν μοναδικό), αλλά δε θα πετύχαινε, αν ανάμεσα στα excel, τα software και όλα αυτά τα προγράμματα αξιολόγησης ταλέντων και παικτών, δεν παρενέβαινε διαρκώς ο ανθρώπινος παράγοντας, ο Μόντσι! 


Add: 2021-09-15 20:23:36 - Upd: 2021-12-27 16:44:40