ΑΜΑΡΤΙΕΣ ΓΟΝΕΩΝ
comic book για την Ελλάδα της κρίσης
Κυκλοφορεί
ISBN: 978-618-84679-6-5
Kalliergon, Καλαμάτα, 9/2021
Είδος έκδοσης: Εικονογραφημένη || Βιβλίο κόμικ για την Ελλάδα της κρίσης, μέσα από την καυστική πένα του Λαυρέντη Χωραΐτη.
Γλώσσα: Ελληνική, Νέα
€ 17.00 (περ. ΦΠΑ 6%)
Βιβλίο, Σκληρόδετο
23 x 23 εκ., 286 γρ., 73 σελ.
Σύντομη περιγραφή
Βιβλίο κόμικ για την Ελλάδα της κρίσης, μέσα από την καυστική πένα του Λαυρέντη Χωραΐτη.
Περιγραφή

Βιβλίο κόμικ για την Ελλάδα της κρίσης, μέσα από την καυστική πένα του Λαυρέντη Χωραΐτη,με ήρωες τρία παιδιά.

ΙΠΠΟΚΡΑΤΗΣ  Αμετανόητος ιδεαλιστής και κυνικά απαισιόδοξος ο Ιπποκράτης, είναι ένας 5χρονος κατά συρροήν επαναστάτης. Έχει βάλει σκοπό της ζωής του την κατάλυση του γονεϊκού δεσποτισμού που τον ταυτίζει με κάθε μορφής εξουσία. Μπορεί να μην ξέρει πώς θα τα καταφέρει στην πράξη, αλλά από θεωρία σκίζει.

ΣΟΦΙΑ Ιδεολογικά κυνική και ρομαντικά αισιόδοξη η Σοφία αντιπροσωπεύει τη φωνή της λογικής στη χειρότερη νεοφιλελεύθερη εκδοχή της. Είναι λογικό να κάνει τον Ιπποκράτη πυρ και μανία. Αλλά αυτή η σχέση είναι αμφίδρομη...

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ Φύσει αφελής και θέσει εύπιστος ο Αλέξανδρος είναι ο ουδέτερος παρατηρητής της αιώνιας ιδεολογικής μάχης ανάμεσα στον Ιπποκράτη και τη Σοφία. Δεν τον ενδιαφέρει τίποτα από όσα ακούει, αλλά κάνει υπομονή σαν καλός φίλος. Και όταν αναγκάζεται να πάρει θέση, πάντα γέρνει προς την αλήθεια.

 

Ο εξολοκλήρου δημιουργός του βιβλίου αυτού Λαυρέντης Χωραΐτης (συγγραφή, εικονογράφηση, επιμέλεια, σελιδοποίηση…) αναφέρει χαρακτηριστικά στις τελευταίες σειρές του προλογικού του σημειώματος: [Αν πρέπει να συνοψίσω σε δύο φράσεις, το βιβλίο αυτό που κρατάτε στα χέρια σας δεν είναι η Καπέλα Σιξτίνα και δεν προτάθηκε για Πούλιτζερ. Αυτά είναι τα μόνα που χρειάζεται να ξέρετε πριν ξεκινήσετε την ανάγνωση…]


Add: 2021-09-08 09:27:59 - Upd: 2022-04-06 11:55:07