13 Alter Ego
Επιμέλεια κειμένου: Κυρίτση, Ελισσάβετ
Επιμέλεια σειράς: Κιναλόπουλος, Σταυριανός
Κυκλοφορεί
ISBN: 978-960-627-283-7
Εκδόσεις iWrite.gr, Θεσσαλονίκη, 8/2021
Γλώσσα: Ελληνική, Νέα
€ 12.20 (περ. ΦΠΑ 6%)
Βιβλίο, Χαρτόδετο
14 x 21 εκ., 140 σελ.
Περιγραφή

Δεκατρείς νέοι συγγραφείς, σε μια παρθένα συγγραφική απόπειρα, θα βουτήξουν να βρουν τον άλλο τους εαυτό, το λεγόμενο alter ego. Ο καθένας στο συγγραφικό είδος και χωροχρόνο που του ψιθύρισε το alter ego του. 

Δεκατρείς εντελώς προσωπικές ιστορίες που παρουσιάζουν κάτι καινοτόμο. Δεν τις έζησε κανείς από τους δεκατρείς. Δεν είναι βιογραφικές, αλλά φαντασιακές. Και η βουτιά στη φαντασιακή ζωή κάποιου είναι πιο διεισδυτική από τη βουτιά στην πραγματική του ζωή. Διότι, η πραγματική ζωή σε οδηγεί όχι μόνο εκεί που θες, αλλά και εκεί που θέλει. Ενώ, η φαντασιακή είναι απολύτως επιλογή σου. Οπότε και πιο προσωπική. 

Μέσα από το μάθημα «Συγγραφή όλων των ειδών και αποσυμβολισμός», οι σπουδαστές έμαθαν βασικούς κανόνες γραφής-αφήγησης κάθε βασικού είδους στη γραφή, αλλά και τα κρυμμένα σεξουαλικά, ψυχολογικά, πολιτικά κ.ά. σύμβολα που υπάρχουν μέσα στα μεγάλα έργα. Επίσης, μέσω ψυχολογικών ασκήσεων, ανέπτυξαν τη συναισθηματική τους νοημοσύνη και ήρθαν σε επικοινωνία με τον άλλο τους εαυτό. 

Με το τέλος του μαθήματος, δεκατρείς σπουδαστές του ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ Αθηνών, με τη βοήθεια του εισηγητή-συγγραφέα Σταυριανού Κιναλόπουλου, έγραψαν από ένα έργο για το alter ego τους ως τελική εργασία. 


Add: 2021-08-31 15:42:47 - Upd: 2024-01-15 16:01:26