70 Χρόνια ελληνική έντυπη διαφήμιση, 1945-2015
Καταναλωτική Κουλτούρα, Κοινωνικά Πρότυπα, Στρατηγικές Επικοινωνίας
Κυκλοφορεί
ISBN: 978-618-204-076-8
Επίκεντρο, Θεσσαλονίκη, 7/2021
1η έκδ.
Γλώσσα: Ελληνική, Νέα
€ 16.00 (περ. ΦΠΑ 6%)
Βιβλίο, Χαρτόδετο
21 x 29 εκ., 240 σελ.
Περιγραφή

Η δι­α­φή­μι­ση απο­τε­λεί για τις κοι­νω­νι­κές επι­στή­μες στην Ελ­λά­δα ένα υπο­τι­μη­μέ­νο αντι­κεί­με­νο έρευ­νας. Το βι­βλίο αυτό έρ­χε­ται να με­λε­τή­σει τις έντυ­πες δι­α­φη­μί­σεις 70 χρό­νων (1945-2015) με σκο­πό να ανα­δεί­ξει τον πλού­το πλη­ρο­φο­ρί­ας που εμπε­ρι­έ­χουν, όχι μό­νο με όρους επι­κοι­νω­νι­α­κούς και μάρ­κε­τινγκ, αλ­λά και όσον αφο­ρά την εξέ­λι­ξη του υλι­κού πο­λι­τι­σμού και των κοι­νω­νι­κών προ­τύ­πων της με­τα­πο­λε­μι­κής ελ­λη­νι­κής κοι­νω­νί­ας.

178 δι­α­φη­μί­σεις επι­λέ­γο­νται από ένα με­γά­λο δι­α­φη­μι­στι­κό αρ­χείο που συ­γκρο­τεί­ται σε συ­νερ­γα­σία του Ιν­στι­τού­του Επι­κοι­νω­νί­ας και του τμή­μα­τος Δη­μο­σι­ο­γρα­φί­ας και ΜΜΕ του Αρι­στο­τε­λείου Πα­νε­πι­στη­μίου Θεσ­σα­λο­νί­κης έτσι ώστε να δο­θεί στους ανα­γνώ­στες του βι­βλίου η δυ­να­τό­τη­τα να πραγ­μα­το­ποι­ή­σουν ένα τα­ξί­δι στο χρό­νο. Ένα τα­ξί­δι σε πα­λιά και νέα προ­ϊ­ό­ντα, σε πα­λι­ές και νέ­ες κοι­νω­νι­κές ταυ­τό­τη­τες, αξί­ες και επι­θυ­μί­ες.

Μια επι­στη­μο­νι­κή ανά­γνω­ση του δι­α­φη­μι­στι­κού κώ­δι­κα, μια πε­ρι­πλά­νη­ση στη σύγ­χρο­νη Ελ­λά­δα.

Βαμβακάς Βασίλης
Ο Βα­σί­λης Βαμ­βα­κάς είναι Ανα­πλη­ρω­τής Κα­θη­γη­τής Κοι­νω­νι­ο­λο­γί­ας της Επι­κοι­νω­νί­ας στο τμή­μα Δη­μο­σι­ο­γρα­φί­ας και ΜΜΕ στο Αρι­στο­τέ­λειο Πα­νε­πι­στή­μιο Θεσ­σα­λο­νί­κης. Τα ερευ­νη­τι­κά του εν­δι­α­φέ­ρο­ντα και οι δη­μο­σι­εύ­σεις του αφο­ρούν στην κοι­νω­νι­ο­λο­γία της επι­κοι­νω­νί­ας, στη δη­μο­φι­λή κουλ­τού­ρα και στη σχέ­ση ιδε­ο­λο­γί­ας και μέ­σων επι­κοι­νω­νί­ας. Βι­βλία που έχει συγ­γρά­ψει και επι­με­λη­θεί είναι: Εκλο­γές και επι­κοι­νω­νία στη Με­τα­πο­λί­τευ­ση. Πο­λι­τι­κό­τη­τα και Θέ­α­μα (Σαβ­βά­λας, Αθή­να, 2006), Η Ελ­λά­δα στη δε­κα­ε­τία του ¹80. Κοι­νω­νι­κό, πο­λι­τι­κό και πο­λι­τι­σμι­κό λε­ξι­κό (Επί­κε­ντρο, 2015 Θεσ­σα­λο­νί­κη, συ­νε­πι­μέ­λεια με Πα­να­γή Πα­να­γι­ω­τό­που­λο) και επί­σης Ο Λό­γος της κρί­σης. Πό­λω­ση, βία, ανα­στο­χα­σμός στην πο­λι­τι­κή και δη­μο­φι­λή κουλ­τού­ρα (Επί­κε­ντρο, 2015), Αμε­ρι­κα­νι­κές σει­ρές στην ελ­λη­νι­κή τη­λε­ό­ρα­ση. Δη­μο­φι­λής κουλ­τού­ρα και ψυ­χο­κοι­νω­νι­κή δυ­να­μι­κή (Πα­πα­ζή­σης, Αθή­να, 2017, συ­νε­πι­μέ­λεια με Αγ­γε­λι­κή Γα­ζή), 50 χρό­νια ελ­λη­νι­κή τη­λε­ό­ρα­ση. Πρα­κτι­κά συ­νε­δρίου (Επί­κε­ντρο, Θεσ­σα­λο­νί­κη, 2018, συ­νε­πι­μέ­λεια με Γρη­γό­ρη Πα­σχα­λί­δη).


Κλειώ Κεντερελίδου
Η Κλειώ Κε­ντε­ρε­λί­δου είναι Δρ Οικο­νο­μο­λό­γος – Επι­κοι­νω­νι­ο­λό­γος στο Τμή­μα Δη­μο­σι­ο­γρα­φί­ας και ΜΜΕ του ΑΠΘ.



Add: 2021-08-06 15:27:56 - Upd: 2023-12-21 16:06:26